Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ope satsar på utlandsförstärkningar: "Jag tror det blir så"

Ope dam sneglar mot utlandsspåret inför nästa års division 1-säsong.
– Jag tror det blir så, berättar sektionsledamoten Magnus Backman.

Annons

Ope, här i form av Lisa Landin och Ella Backman i höstderbyt mot IFK Östersund, kan få utländska förstärkningar till comebacksäsongen i division 1.

Uppflyttningen till division 1 innebär ökade krav på alla sätt. Truppen måste vässas, men kanske inte från andra länsklubbar.

– Vi har ställt frågan till vissa spelare, men fått nej (bland annat Jane Olofsson i K/D). Ingen har heller självmant sagt sig vilja flytta över till oss. Vi är kanske för nära varandra för att det ska vara en självklarhet, funderar Backman.

Då tvingas ni kanske förstärka med utländska spelare?

– Ja, eller att vi väljer det spåret. Vi är ganska gröna när det gäller den biten och kontakten med agenter, men vi kommer att titta på utländska spelare.

Backman, som i flera år varit en av spjutspetsarna i Opes damstyrelse, berättar att det kommer att bli förändringar i A-truppen.

– Alla kommer inte att fortsätta. Vi värnar självklar om vår egen stomme, men vi måste vara ärliga och inse att vi behöver förstärkningar.

Jimmy Anjevall är klar för en fortsättning som tränare, men Ope vill gärna komplettera ledarstaben.

– Exakt hur vi ska formera oss är inte klart förrän senare i november. Men en extern kraft utifrån skulle kunna ge oss de influenser som behövs för att vi ska ta nästa steg. Det är något vi tittar på.

Magnus Backman vill i sammanhanget lyfta fram den insats som Jimmy Anjevall och Tomas Andersson gjort de senaste åren.

– De har verkligen utvecklat laget. Vi har fått in en annan träningskultur och en större närvaro. Det är verkligen stor skillnad att se på en träning i dag jämfört med några år tillbaka.

Har du något besked att ge angående vilken division 1-serie ni placeras i (Norrland eller Svealand)?

– Nej, men där ser vi till det sportsliga, inte det ekonomiska. Om vi får välja kommer vi att ta den serie som ger bäst utveckling för våra spelare.

Mer klart verkar det vara om division 2-platsen. Norrlandsdistrikten är överens om att Ope U ska flyttas upp från division 3. Det slutliga beslutet tas på Representantskapsmötet senare i vinter.

Magnus Backman är optimistisk inför framtiden. Det byggjobb som gjorts de senaste åren börjar bära frukt. Både på bredden och toppen.

– Från A-lag till U-lag har vi nära 70 spelare, plus vårt framtidslag med spelare födda 2002. Vi har satsat på välutbildade ledare och det börjar betala sig.

Mer läsning

Annons