Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saman Ghoddos utsedd till årets anfallare i allsvenskan

När Allsvenskans stora pris delades ut under tisdagskvällen, utsågs Östersunds FK-spelaren Saman Ghoddos till årets anfallare. Han var nominerad tillsammans med Kalle Holmberg, IFK Norrköping, och Markus Rosenberg, Malmö FF. Men trots den tuffa konkurrensen fick Ghoddos drygt 46% av rösterna.

Annons

Med sina tolv poäng (8+4) i årets allsvenska var Saman Ghoddos en stor bidragande orsak till att ÖFK putsade till fjolårets åttondeplacering till en femte.

Även i Europa League har Ghoddos agerat matchvinnare vid ett flertal tillfällen. I hemmamatchen mot grekiska Paok, med underläge 1–3 från bortamötet, gjorde Saman Ghoddos de två mål sent i den andra halvleken som tog det jämtländska laget hela vägen till gruppspelet i turneringen.

– Han kan göra mål, han kan skapa målchanser och han är stark också. Han är en bra kille, säger Graham Potter om sin stjärna och utvecklar:– Han är lugn, kan skratta mycket och lyssnar inte på mig så mycket. Men det funkar ändå ibland. Han är okej, säger Potter med ett leende.

Potter tog emot priset när Ghoddos inte var på plats, men Ghoddos meddelade i ett inspelat inslag att han var lycklig över priset.

– Jag är väldigt glad. Jag har många att tacka, både spelare och tränarna. Det hade inte gått utan dem. Trots utmärkelsen menar Ghoddos att han inte haft någon jämn säsong i allsvenskan.

– Det har varit upp och ner många matcher. I allsvenskan har det gått helt okej. Jag började jättedåligt, sedan kom jag igång lite på slutet. Jag har fått mycket självförtroende från Europaspelet när det gått riktigt bra.

Experten Jon Persson håller inte med om att Ghoddos säsong varit så ojämn som han själv menar.

– Han är lite väl kritisk mot sig själv. Våren var bra, men på hösten hände något ytterligare. För mig var valet givet när det här skulle summeras.

Vinnarna utses av en jury bestående av allsvenskans 16 huvudtränare och lagkaptener samt av 32 utvalda journalister och experter. I juryn ingår representanter för riks- och lokalmedia, press och tv, radio och webbtidningar. Förbundskaptenen för herrlandslaget, Janne Andersson, samt U21:s förbundskapten Roland Nilsson ingår också i juryn.

Säsongen har varit hektisk för den 24-årige anfallaren med Malmöklubben BK Vången som moderklubb. Inte nog med att ryktena kring Ghoddos vara eller icke vara i Östersund har florerat nästan konstant, har Saman också tvingats välja vilket landslag han ska spela för; Iran eller Sverige.

Läs också:

Nobbade storbud i vintras – här är nya prislappen på Ghoddos: "Måste vara tokhöga jättebud"

Beskedet: Ghoddos väljer spel i iranska landslaget

Vi söker Saman Ghoddos för en kommentar.

Mer läsning

Annons