Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista dagen för de europeiska toppklubbarna att värva – här är datumen för transferfönstren

Tisdag 31 januari är denna vinters "deadline day" för de europeiska ligornas transferfönster. Det innebär att det är sista chansen för spelarövergångar till de flesta toppklubbar i Europa.

Annons

För dig som loggar in: Saman Ghoddos efter flyttryktena: "Inte min huvudvärk"

I Holland, Italien, England, Tyskland och Spanien stänger fönstret i dag. Totalt har 40 nationella ligor dagens datum som "deadline day" men det finns också undantag. I Frankrike stänger fönstret i morgon och i Portugal stänger det på torsdag. I Ryssland är fönstret öppet fram till den 24 februari och i Kina är övergångar tillåtna under hela februari månad.

Se samtliga ligors kalendrar för transferfönster på FIFA/TMS hemsida.

Efter Sotirios Papagiannopoulos provspel med Swansea kom flera rykten att han skulle vara aktuell för en flytt i januari.

För ÖFK och övriga svenska klubbar är vinterfönstret öppet fram till 31 mars. Efter det måste klubbarna vänta fram till 15 juli för att göra nya värvningar. Sommarfönstret håller sedan öppet till 11 augusti.

Lån av spelare kan förekomma när fönstren är stängda. ÖFK:s värvning av Chelseaspelaren Jamal Blackman är ett exempel på detta, då han anslöt till ÖFK när det engelska fönstret var stängt.

Läs också: Per Hansson: Zlatans förtjänst att ÖFK fick låna målvakt från storlaget Chelsea

Mer läsning

Annons