Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erika Kinsey inför VM-kvalet: "Jag är stabilare på högre höjder"

I dag är det dags för Erika Kinsey att kliva in i höjdhoppskvalet i VM. Trots att hon sett fram emot tävlingen länge, så har uppladdningen inte varit den bästa efter en skada hon ådrog sig tidigare i år.
– Fysiskt är jag inte lika stark, säger hon till Radiosporten.

Annons

I en Diamond League-tävling i juli klarade Erika Kinsey VM-kvalgränsen. Nu är hon tillbaka i England och London där hon kvalificerade sig.

– Det var så bra stämning på Diamond League och jag tänkte bara på hur det då blir när det är VM. Det ska bli kul att hoppa här igen, säger Kinsey till Sveriges Radio.

Men uppladdningen inför VM har inte varit helt optimal för Östersundshopparen. Efter att ha ådragit sig en skada så har Erika Kinsey haft vissa svårigheter att behålla både styrka och form. Men trots det hoppas hon på goda resultat i tävlingen.

Jag är stabilare på högre höjder. Ansatsen och positionen i upphoppet känns mycket bättre och jag har en trygghet i det. Då kan man fokusera mer på sista stegen. Fysiskt är jag inte lika stark eftersom jag bara haft tre månaders uppbyggnad men då har det varit viktigt att jobba med de andra bitarna.

Erika Kinsey hoppas kunna nå de riktiga höga höjderna under VM.

Erika Kinsey har också gjort några justeringar för att nå de absoluta topphöjderna.

– Jag försöker hoppa upp längre ifrån för att kunna hoppa högre och sen har jag kortat ner ansatsen med ett steg. Så lite annorlunda är det. Vissa tävlingar kommer jag tillbaka i gamla vanor men när det är rätt så känns det mycket bättre och jag får mycket mer tid.

Linus Thörnblad är Kinseys nya tränare som hon gjorde klart med i början av sommaren. Hittills är hon nöjd med dynamiken mellan de två.

– Det har funkat jättebra. Det är en trygghet att ha honom där på sidan, han kan så mycket och har gått igenom allt det här, säger Erika Kinsey.

Mer läsning

Annons