Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kinsey laddar för årsbästa inför VM-publiken: "Det är verkligen otroligt där inne"

För en månad sedan tog hon sig över 1.94 i London och klarade kvalgränsen till VM.
Nu är Erika Kinsey tillbaka och är inställd på att ta sig över samma höjd för att ta sig vidare till final.

Annons

Läs också: Erika Kinsey nobbar pressen inför VM: "Det får inte tära för mycket"

Erika Kinsey tror att hon behöver tangera sitt årsbästa på 1.94 för att ta sig vidare från höjdhoppskvalet till VM-finalen i London.

På torsdag kliver länets enda deltagare i friidrotts-VM, Trångsvikens Erika Kinsey, in i tävlingen när damernas höjdhoppskval avgörs.

Kinsey kvalade till VM när hon satte årsbästa på 1.94 under Diamond League-tävlingen i just London, där VM nu avgörs, för en månad sedan och nu tror hon att hon behöver ta sig över samma höjd för att ta sig till finalen.

Läs också: Kinsey klarade VM-kvalgränsen – satte årsbästa

– Det var ju ganska tufft på OS. Då var det 1,94 och jag får nog räkna med det igen. Det är absolut målet, att ta kvalgränsen och ta sig vidare till final. Det här mästerskapet går jag in med en helt annan känsla och mindre press på mig själv. Jag har inget att förlora helt enkelt, det är bara att ge allt, säger Kinsey till SVT inför tävlingen.

Kinsey har förberett sig med både träningspass och vilodagar på plats i London och är nu laddad för att komma in på Olympiastaidion igen.

– Det är helt otrolig stämning. Jag har aldrig varit med om något liknande. Jag tyckte Diamond League var stort och jag tänkte "hur kan det bli bättre?", men det är verkligen otroligt där inne och jag längtar efter att gå in där och hoppa, säger hon till SVT.

Kvalet inleds 20.10 under torsdagen. Finalen avgörs under lördagskvällen.

Läs också: Thörnblad tillbaka – tack vare chansning från Erika Kinsey: "Tror det kommer gå bra i London"

Mer läsning

Annons