Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyman Wänseth klar för Ungdomsfinnkampen

/
  • Emelie Nyman Wänseth, Östersunds GIF, är uttagen till Ungdomsfinnkampen. Här stöter hon kula vid Waplanspelen i sommar.

Mångkamparen Emelie Nyman Wänseth är uttagen i svenska landslaget till Ungdomsfinnkampen nästa helg – i höjdhopp. Men först ska hon jaga ett JSM-guld i sjukamp.

Annons

– Kul att få vara med i Ungdomsfinnkampen. Det blir en rolig avslutning på säsongen, säger Emelie Nyman Wänseth.

Med sin mångsidighet hade den 17-åriga ÖGIF-talangen kunnat vara med i ett flertal grenar, men till sist föll landslagsledningens val på höjden.

– Det var väl antingen det eller längd, men jag behövdes mer i höjd. Det känns bra. Jag har ju haft lite problem med en fot och var lite tveksam eftersom höjden inte gick så bra på JSM, men jag har vilat den sedan dess och den känns bättre nu, säger Emelie Nyman Wänseth.

Vid helgens Norrlandsmästerskap var hon en av många länsfriidrottare som tog hem medaljer, för Emelies del tre guld på 100 meter, 100 meter häck samt kula.

– Det är inte så stor konkurrens i Norrland, men resultatmässigt var jag nöjd med 100 meter där jag satte pers med 12,51, säger Emelie Nyman Wänseth.

I den distriktstävling som avgjordes i samband med Norrlandsmästerskapen blev J/H trea, trots noll poäng i 15-årsklassen. Mestadels berodde det på den starka uppställningen i F17.

– Det är kul att vi är så många tjejer som taggar varandra, säger Emelie Nyman Wänseth, som vid helgens JSM i mångkamp får med sig en klubbkompis i medaljjakten – ett år yngre Fanny Jonsson i F16:

– Hon har varit bra senaste tävlingarna och kan gå riktigt bra om hon får till det, säger UVM-nian Emelie som själv är på jakt efter guldet.

Mer läsning

Annons