Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oliwer med i finnkampen - trots att han är ett år yngre: "Jag siktar på att vinna"

Friidrottaren Oliwer Danielsson, som tidigare tävlat för Östersunds GIF, blev nyligen uttagen till Ungdomsfinnkampen. Detta trots att han är ett år yngre än de andra som deltar.
– Det är roligt att få vara med, men det känns ganska väntat, säger han.

Annons

Oliwers säsong 2016 var i ärlighetens namn ingen höjdare och sprinttalangen fick se många av tävlingarna från sidan.

– Jag pajade höften under 2016 och kunde inte vara med så mycket, men nu har jag stärkt upp den och den är bättre än någonsin, säger Oliwer.

Säsongen 2017 har hittills varit desto bättre. Inomhus har han tagit två SM-guld i 60 meter och längdhopp, medan han utomhus presterat så pass bra att det resulterat i två SM-guld i 100 meter och längdhopp, ett SM-silver på 200 meter och en bronspeng i stafett-SM.

Han fina säsong kommer nu krönas med ett deltagande i Ungdomsfinnkampen. Detta trots att Oliwer, född sent 2001, är ett år yngre än övriga deltagare, som är födda 2000.

– Det är roligt att få vara med, men det känns ganska väntat, säger han och förklarar:

– Jag har presterat bättre än de andra gjort på deras junior-SM.

Trots att Oliwer är ett år yngre, visar han ingen som helst respekt för sina motståndare utan lägger ribban högt direkt.

– Jag tror jag har en bra chans, jag hoppar längre än dem och jag siktar på att vinna, säger han.

Oliwer Danielsson är uttagen till Ungdomsfinnkampen, trots att han är ett år yngre än sina motståndare. Men han tror på succé och siktar på att vinna hela tävlingen.

Mer läsning

Annons