Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Ska alla nyanlända få sin försörjning tryggad?

Annons

Det finns vissa som har tid och kraft att på olika sätt engagera sig i asylfrågan. Det är lätt att vara generös om man inte behöver betala ur egen plånbok.

Helhetssyn och medvetenhet om omvärldens hot borde kännas mer skrämmande och viktigt att engagera sig i, än att ondgöra sig över om asylsökande inte får sina önskemål och förväntningar uppfyllda.

Varför nämns aldrig tacksamhet över allt som vårt land ställer upp med i stället för att blåsa upp en flytt till annat boende, skola etcetera, som vore det en katastrof, utan tanke på att omvärldssituationen med krig, terror och mord har spridit sig även till vårt land?

Det finns lagar och regler när det gäller avvisning, så varför protestera och belasta polis och rättsväsende med extra kostnader och strida för att ogiltigförklara beslut för vissa personer?

Är det rättvist att särbehandla och strida för vissa medan man inte bryr sig om andra, eller ska alla som har kommit hit få sin försörjning tryggad för all framtid?

Alla bostadslösa i storstäderna som tvingas flytta runt, en natt här och en vecka där, samtidigt som de har ett jobb att sköta, gamla som svälter ihjäl på äldreboenden, sjuka som inte får den vård de behöver och så vidare; varför inte demonstrera, protestera och engagera sig för att hjälpa dem?

Det ger antagligen inte lika mycket uppmärksamhet men säkerligen stor tacksamhet.

En reflektion

Mer läsning

Annons