Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Islossning i tredje när ÖIK krossade Nälden i DM-finalen

Med hjälp av den 3–0-ledning som laget startade matchen med höll Nälden DM-finalen mot ÖIK levande in i den tredje perioden. Då fick ÖIK, som laddar för allettan, fart på målskyttet och skåpade till slut ut Nälden.
– Så länge vi orkade och satte fokus på stabilt försvarsspel och kontringar så gjorde vi det jättebra, sade Näldentränaren Dennis Jonsson, som ändå kunde känna sig nöjd trots 4–10-förlusten.

Annons

Tommy Wahlund i Näldens mål stoppade bara under första perioden 19 av de 21 skott han fick på sig och fortsatte därefter att rädda Nälden kvar i matchen under lång tid. Framåt lyckades Nälden även sätta ett tidigt mål som förlängde livet i matchen.

– Det var ungefär som mot Svenstavik, säger Wahlund med ett skratt och fortsätter:

– Nej då, det var jobbigt,men om vi jämför med i fjol var det nog ÖIK som inte körde lika hårt. De var inte på kassen på samma sätt och spelade runt i stället. Då blir det lite lättare för mig.

Tommy Wahlund höll Nälden kvar i matchen länge, men när laget satsade framåt i slutet av matchen ramlade målen in för Östersunds IK.

Anton Grenholm såg till att ÖIK hade jämnat ut hela försprånget i mitten av den andra men i pausen inför den tredje perioden var det fortfarande jämnt på resultattavlan, 4–4.

Då ökade ÖIK farten och samme Grenholm gav laget ledningen med 5–4. Därefter ramlade målen in på rad från ÖIK, som till slut vann matchen med 10–4.

– Det är kul att spela den här typen av matcher, men det kan ta på psyket på slutet när man tycker att någon annan borde ha gjort något och så blir man less, säger Wahlund, som fick se stora luckor i sitt försvar när Nälden jagade mål i tredje perioden.

– Vi blir tröttare och tröttare och de har all energi kvar. Men vi sa också att vi skulle gå för att göra mål. Vi fick några frilägen, men det blev inte så, säger tränaren Dennis Jonsson.

Nälden fick jubla i den första perioden då Oscar Martinsson satte pucken bakom Carl Hjälm i ÖIK-målet.

Trots de tvåsiffriga förlustsiffrorna var Näldentränaren nöjd med lagets insats.

– Så länge vi orkade och satte fokus på stabilt försvarsspel och kontringar så gjorde vi det jättebra och vi skapade dessutom lägen. Dessutom var det positiv stämning på isen hela vägen utan tjurigheter och skador, säger Jonsson, som dessutom saknade flera rutinerade spelare i truppen.

Det segrande lagets tränare, Lars Molin, hade svårt att hitta bitar utöver själva DM-guldet att ta med sig från matchen.

– Det är egentligen inte mer än en liten svettning för killarna, men det är ett DM och det ska spelas. Huvudsaken är att vi tog medaljen. Nu har vi två träningar kvar innan vi tar jullov, säger Molin.

Allettan inleds 27 december och Molin ser ut att kunna ha samtliga spelare tillgängliga tidigt efter nyår.

– Nu var det några småsjukdomar i dag och Calle (Själlin) har varit på landslagsuppdrag så han fick vila. Men i morgon ska nog alla kunna vara med på träningen, säger Molin.

DM-final:

Nälden–Östersunds IK 4–10 (1–2, 0–2, 0–6)

Nälden startade med ledning för Nälden, 3–0

Mål: 3–1 (2.46) Emil Pettersson, 4–1 (8.21) Oscar Martinsson, 4–2 (10.45) Kristoffer Arvidsson, 4–3 (24.41) Carl Ackered, 4–4 (29.54) Anton Grenholm, 4–5 (44.21) Anton Grenholm, 4–6 (51.46) Sebastian Fakt, 4–7 (53.36) Emil Pettersson, 4–8 (55.37) Per Tagesson, 4–9 (56.30) Per Tagesson, 4–10 (58.56) 12 Jesper Macknow.

Skott: 18–60 (6–21, 7–16, 5–23)

Mer läsning

Annons