Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖIK-ledare anmäld efter juniormatch: "Något som vi som förening tar avstånd till"

En ledare i Östersunds IK har anmälts till disciplinnämnden efter en juniormatch där domaren menar att han kallats för "jävla idiot" av ledaren.
– Det finns meningsskiljaktigheter kring vad som har sagts. Oavsett vad som är sagt har ordvalet varit olämpligt och det är inget som vi som förening kan stå bakom, säger klubbens sportchef Mikael Eriksson.

Annons

Under matchen uppstod en diskussion angående domarens utrustning som återupptogs efter matchens slut.

– Jag har inte sett domarens utlåtande, men som jag förstår är det en incident där man påkallar domarens uppmärksamhet för att han hade felaktig utrustning. Det visade sig vara fel, men efter matchen blev det en diskussion kring det här och det är då ledaren har sagt några mindre väl valda ord, säger klubbens sportchef Mikael Eriksson.

Vet du exakt vad som ska ha sagts?

– Nej, där går meningarna om vad som sagts isär. Domaren menar att han kallade honom för "jävla idiot" samtidigt som ledaren menar att han sagt att det var jävligt dumt agerat av domaren. Oavsett vad som är sagt har ordvalet varit olämpligt och det är inget som vi som förening kan stå bakom.

Domaren anmälde händelsen till disciplinnämnden som nu kommer att behandla ärendet. Till anmälan har nu ledaren, som är ångerfull, fått lämna sin syn på händelsen.

– Vi har haft möte under dagen och diskuterat det. Det är något som vi som förening tar avstånd till och han är oerhört ångerfull. Till saken hör att våra ledare hade ett långt, bra snack med domaren efter matchen. Det har tagits med i bedömningen också. Det var ett dåligt fattat beslut av en ledare som kan ske men som inte får ske.

Sporten har varit i kontakt med domaren och disciplinnämndens Johannes Nilsson, men varken domaren eller Nilsson kan kommentera händelserna.

– Vi ger inte ut något underlag innan beslutet är taget, säger Nilsson.

Beslutet och eventuell påföljd kommer att meddelas i slutet av denna vecka.

Mer läsning

Annons