Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Småkronorna slog Ryssland i femnationsturneringen: "Grabbarna spelade med stort hjärta"

På andra dagen i femnationsturneringen tog Sverige sin andra seger när de vann mot Ryssland med 3–1.
– Jag trodde att vi skulle spela på bränt krut idag men grabbarna spelar med stort hjärta, säger tränare Torgny Bendelin.

Annons

I matchen mellan Sverige och Ryssland var det Småkornorna som tog ledningen efter 11 minuter genom Modos Lukas Wernblom dock kunde Ryssland kvittera efter kvarten spelad.

– Lukas gjorde en mycket bättre match idag än igår, han var bra både offensivt och defensivt, det var riktigt kul att se. Han gör vårt första mål efter 11 minuter.

I andra perioden fick Sverige även där vara etta på målskyttet när Erik Brännström nätade. När sedan Kalle Miketinac satte utäkade ledningen till 3–1 valde ryssarna att byta målvakt. Trots att Sverige hade två power play därefter så kunde den nya keepern hålla puckarna borta och andra perioden slutade just 3–1.

– Det var en tät match. Vi spelade bra i första perioden och tar ledningen. Men sedan sker ett missförstånd mellan två backar i egen zon som gör att Ryssland kan kvittera, det var ett billigt mål men det är sånt som händer, säger Bendelin och fortsätter:

– I andra är ryssarna bättre och vi är ganska slarviga, men vi lyckas ändå göra mål i power play och vårt sista mål var riktigt snyggt, Kalle Miketinac sköt ett skott från en passning från Isac Lundström, riktigt snyggt mål faktiskt, säger Bendelin.

Ryssland fick starta sista perioden med att spela fem mot fyra men där höll Sverige tätt i boxplay. Sedan fick Sverige spela power play efter att Georgi Dedov fick matchstraff när han åkte ut för checking to the head. Med mindre än två minuter kvar valde Ryssland att plocka målvakten för ett sista ryck att reducera men utan resultat när Sverige pallade trycket och vann med 3–1. Skotten i matchen blev 26–27 och Sveriges Adam Åhman gjorde det bra i målet.

– Vi spelade en tuff och intensiv match igår som gick till övertid medan ryssarna hade sin första idag. Jag var orolig att vi skulle spela på bränt krut och att ryssarna skulle växa in i matchen men vi kämpar bra och grabbarna spelade med stort hjärta.

Östersunds Calle Själin startade inte på grund av skada, en skada de inte vill kommentera konkret.

– För honom ser det ljust ut inför lördag, han kommer nog att spela då, säger Bendelin.

I övrigt gav Bendelin fint beröm till Timrås Jacob Olofsson:

– Han var mer framskjutande igår än idag men men han spelade stabilt och är en fantastisk tillgång till truppen. Dessutom vill jag ge beröm till vår målvakt Adam Åhman som gör en bra match.

Under eftermiddagen möttes även Finland och Tjeckien där Finland vann 3–2. På onsdagen mötte Sverige Tjeckien och i den matchen vann Sverige med 4–3 efter straffar efter att starkt ha hämtat upp ett 0–3-underläge.

Sverige – Ryssland 3–1 (1–1,2–0,0–0)

Målen: 1–0 (11.08) Lukas Wernblom, 1–1 (15.37) Pavel Shen, 2–1 (20.50) Erik Brännström, 3–1 (26.05) Kalle Miketinac,

Skott: 26–27

Sverige-Tjeckien 4-3 (0-1, 1-2, 2-0, 0-0, 1-0)

Målen: 0–1 (16.18) Martin Necas, 0–2 (22.24) Jan Kern, 0–3 (25.35) Filip Zadina, 1–3 (27.53) Jacob Olofsson, 2–3 (46.11) Lucas Elvenes, 3–3 (46.19) Lucas Wernblom, 4–3 (str.) Marcus Sylvegård.

Skott: 45-27

Mer läsning

Annons