Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Framgångar i karate för länstalanger

Under helgen var tre medlemmar från Östersunds Budo Kai och tävlade i Kyokushin Karate på Norrlandsmästerskapen i Umeå. Det blev framgångar för alla tre, ett guld och två silver.

Annons

Östersunds Budo Kai hade tre medlemmar som var iväg och tävlade på Norrlandsmästerskapen (NM) i Umeå.

Tävlingen genomfördes för första gången och riktade sig till klubbar från Östersund/Sundsvall och ända uppåt till Kiruna.

Man kan tävla i både Kumite (Fighting) och Kata (Form).

Malin Söderström, Joakim Ahlin och Charlotte Eriksson.

Joakim Ahlin som tävlade i Kumite herrar -80kg var obesegrad fram till finalen där han mötte Georgi Sorokin från Sundsvall och efter en avvaktande start av matchen kom Joakim tillbaka och ju längre matchen led blev också Joakim den som mer och mer tog över matchen och efter slutsignalen var det Joakim som stod som segrare.

Malin Söderström tävlade i Kumite damer -65kg. Efter en semifinal där hon dominerade matchen totalt och vann på domarbesked förlorade hon i finalen på poäng, Antonia Wigermo från KS Umeå, vann efter att placerat två jodan-mawashigeri (hög spark mot huvudet).

Charlotte Eriksson tävlade i Kata (form), en tävlingsform där utövaren utför ett en serie av tekniker mot en tänkt motståndare. De tävlande möts i en match där man i tur och ordning utför en Kata, en panel av domare utser sedan vem som har utfört Katan bäst och tilldelas vinst i just den matchen. Charlotte Eriksson vann semifinalen efter en mycket fin utförd Kata men i finalen förlorade hon nätt och jämnt med domarsiffrorna 1-2 mot Lena Higberg från Luleå.

Allt som allt var det en framgångsrik tävling för Östersunds Budo Kai (Kyokushin Karate).

Mer läsning

Annons