Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersundare tog medaljer i Norge: "För kickboxningen i Sverige var det här riktigt bra"

Fyra deltagare från Östersunds Kampsportsförening deltog i helgen i den stora Norge Cup med 220 deltagare.
Med sig hem fick klubben ett guld och ett silver från den stora galan.

Annons

Johan Ängeflo tog guldet i grenen K1. För Andreas Söderberg blev det silver i fullkontakt efter förlust mot trefaldiga norska mästaren Andreas Gjestvang Berg. Niklas Eberstein gjorde även en stark inledning i lättkontakt men förlorade sedan matchen mot Erik Grindheim, som sedan vann klassen. För Joel Bergstedt blev det också förlust i debutmatchen efter en krigarinsats mot Svenne Sørstuen.

– Andreas börjar närma sig lite av en veteran och Johan har tävlat i två år ungefär. De två andra, Niklas och Johan, var debutanter och stod också för väldigt fina prestationer, säger Daniel Hansson i Östersunds Kamsportsförening om sina deltagares insatser.

Kickboxningssporten i Sverige är inne i en svacka och Daniel Hansson ser nu klubbens deltagare som pionjärer för att kunna utveckla ett samarbete med Norge, där sporten är större.

– Kickboxningsförbundets ordförande Emma Ankargren hjälpte oss att skapa den här kontakten sedan var de väldigt hjälpsamma från norska sidan och tog beslut snabbt att vi kunde delta. Vi blev som pionjärer i det här samarbetet och nu kommer två klubbar från Norge åka hit för att sparra med oss. För kickboxningen i Sverige var det här riktigt bra, säger Hansson, som redan nu planerar att åka på en ny, ännu större gala i Oslo.

– Vi kommer att åka till Lettland till hösten och om det inte blir redan i år kommer vi även att åka till Danmark nästa år, säger Hansson.

Östersunds Kampsportsförenings deltagare vid Norge Cup i helgen.

Mer läsning

Annons