Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kindberg avslöjar: "Jag har ett erbjudande om att köpa en brittisk storklubb "

Snart tar Östersunds FK emot självaste Arsenal i Europa League-slutspelet. Men redan nu pågår Silly Season, spelare kommer och spelare går. Men även andra rykten runt klubben florerar – som att ordförande Daniel Kindberg kanske är påväg att investera igen. I en stor brittisk fotbollsklubb.

Annons

– Jag ska bestämma mig innan den 24:e januari, säger han till Studio Allsvenskan.

Daniel Kindberg har det senaste året florerat flitigt i media. Under måndagen deltog han i Nyheter 24:s fotbollspodcast Studio Allsvenskan och pratade i vanlig ordning öppet om allt mellan himmel och jord. Som till exempel den exakta bonusen spelarna fått dela på från Europa League-pengarna.

– Det är exakt 25 procent fördelat på spelarna av nettot. Första duschen blev 230 000 kronor per spelare, säger han och menar att spelarna kommer få en andra del framöver.

Hur mycket omsatte ni förra året, 2017?

– Inklusive Europa? Drygt nittio miljoner kronor, svarar han efter att ha tänkt efter en stund och tillägger att årets prognos blir mellan 70-80 miljoner.

På frågan hur stor del av summan man tänker lägga på nyförvärv, medger Kindberg att det inte blir en så stor del.

– Vi följer vår plan det här fönstret, men vi har inte hunnit shoppa på de hyllorna än. Vi följer planen vi har för att bygga vår struktur för att bli mästare. Jag tror inte på att köpa färdiga klasspelare, vi köper spelare och utvecklar dem, säger han.

Samtalen kom in på Graham Potter och ryktena kring honom och Premier League. Då smög det fram att Kindberg hade ett erbjudande om att vara med och köpa en brittisk klubb, som han skulle ringa på under kvällen. Vilken klubb det var ville han inte gå in på.

– Jag har varit inblandad några gånger förut också och hjälpt något och tittat lite grann, säger han och tillägger:

– Jag ska bestämma mig innan den 24:e januari.

Han är noga med att poängtera för podden att han i så fall bara skulle investera och inte alls ska lämna Östersund.

Så sent som under måndagskvällen stod Daniel Kindberg uppe på scenen på Idrottsgalan för att ta emot Graham Potters pris som Årets ledare.

Innan han klev av scenen skickade han en hälsning till alla fotbollsfans ute i världen:

– Tack så mycket. Och sen kommer vi slå Arsenal också, sade han leende.

Daniel Kindberg från gårdagskvällens Idrottsgalan. Bild: Jessica Gow/TT

Mer läsning

Annons