Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nära 160 åkare i Sigvard Jonssons Minne

/
  • Segrare i H14 var Gustav Hedström, Östersunds SK.
  • Östersunds SK som tog första inteckningen i det nyuppsatta vandringspriset. Stående fr vänster Simon Eriksson (etta i H16), Viktor Eriksson (etta i H12), Emma Jönsson (etta i D16) med vandringspriset, Maja Aronsson (fyra i D12), Lina Hennings (etta i D13), samt knästående, Gustav Hedström (etta i H14) och Hanna Stenmark (tvåa i D11).

Länsåkarna tog hem samtliga ungdomsklasser i helgens upplaga av Sigvard Jonssons Minne.
Den klassiska tävlingen i Rossön lockade nära 160 åkare.

Annons

Nollgradig nysnö var underlaget för dagen. Tävlingen gick i fri stil, vilket underlättade för spåransvariga.

Klubbens natursköna skidstadion var förstås start- och målplats och förutom att jaga individuella placeringar gällde det även att samla poäng till sin egen klubb för en inteckning i det nyuppsatta vandringspriset.

Poängberäkningen stimulerar till både topp- och breddinsatser och segrande klubb blev Östersunds SK, före Ås IF och trea blev Offerdals SK.

Distriktets ungdomar i åldrarna 9 till 16 år, segrade alltså i samtliga klasser, trots motstånd från bland annat Sollefteå, Hägglunds och Vårby. Juniorklasserna var tunna i år på grund av pågående JSM i Torsby.

I H16 lyckades Simon Eriksson, Östersunds SK, bärga segern efter en hård sekundstrid med Pontus Vikström, Hägglunds, som är färsk distriktsmästare för Ångermanland.

Enklare var det för Simons klubbkompis Gustav Hedström att ta hem H14-klassen. Gustav ser med tillförsikt fram emot säsongsavslutningen i Bruksvallarna efter en framgångsrik vinter.

Offerdal saknade några av sina starkaste kort, men Tilde Bångman gjorde ingen offerdaling besviken, när hon i vanlig ordning säkert vann D15 genom att slå Stuguns Elin och Ida Andersson.

Syskonen Andersson skrällvann förra helgen USM-stafetten tillsammans med kusinen Julia Albertsson.

Priser från ett överfyllt prisbord blev en fin avslutning på en trevlig skiddag i Rossön. Under dagen påminde arrangören om att det nu är 60 år sedan Sigvard Jonsson, Rossön överraskande vann Vasaloppet och dagen till ära bjöd man på gratis kvällsbio.

Mer läsning

Annons