Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norskans reaktion på svenska protesten efter trängningen av Nilsson: "För det där? Herregud, seriöst?"

/
  • Ingvild Flugstad Östberg, Norge, reagerade så här på den svenska protesten efter att hon trängt Nilsson i Slottssprinten:

Tre svenskor var i finalen i den klassiska Slottssprinten under torsdagen. De levererade en tredjeplats genom Stina Nilsson, en fjärde och femteplats genom Hanna Falk och Jennie Öberg. Men eftermälet handlade om en norska som slapp straff trots att hon trängt Nilsson.

Annons

Det var en snarlik händelse som den som diskade Stina Nilsson under sprinten i Drammen som uppstod efter den svåra hårnålskurvan där fler än en åkare hade problem i det mjuka föret. Ingvild Flugstad Östberg klämde sig in framför Stina Nilsson där det egentligen inte fanns plats och svenskan tyckte senare att hon fick kämpa hårdare för att hitta position efter det. Det är emot reglerna och Rikard Grip ville se norskan diskad. Juryn höll inte med.

– Jag kan bara beklaga om jag har gjort något som är fel. Om jag har gjort det borde jag bli bestraffad, säger Östberg till SportExpressen.

Stina Nilsson åkte ner från tredje platsen till sjätte i Drammen efter att ha funnits skyldig till obstruktion av Krista Parmakoski. Enligt förbundskapten Rikard Grip var det samma situation som degraderade Nilsson i Drammen och svenskarna lämnade in en protest. Men juryn höll inte med och avslog protesten.

– Det är absolut ingen skillnad från den obstruktionen vi åkte ut för i Drammen. Det är oerhört viktigt att vi följer reglerna. Att det är konsekvent från helg till helg, säger Grip till SVT.

– Hon trycker ut Stina. Det är hur solklart som helst för mig. Det är ingen diskussion om att det ska vara en sanktion, fortsätter han.

Östberg själv är först ödmjuk inför ett eventuellt misstag som begåtts och tycker alltså att hon själv skulle ha blivit bestraffad om hon gjorde fel.

– I stundens hetta minns jag inte vad som hände. Juryn ska följa samma linje, om jag har gjort något ska jag dömas som alla andra. Men jag har i alla fall inte gjort det med vilje, säger hon till SportExpressen.

När hon väl får se situationen förstår norskan dock inte varför en protest har lämnats in.

– För det där? Herregud. Seriöst?, säger hon till SportExpressen.

Även Jennie Öberg blev trängd i inledningen av finalen. Hon slutade på femte plats, efter fyran Hanna Falk som tog sig vidare från semifinalen på tid. Unge och lovande Oskar Svensson var den ende svensk som tog sig vidare på herrsidan. Han vann sin kvartsfinal men åkte slutligen ur i semifinalen.

För fler nyheter och reportage från skidornas värld och andra vintersporter: gilla Skidpuls på Facebook!

Mer läsning

Annons