Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världsmästare kraschade i Gräfsåsen – förd till sjukhus

/
  • Marcus Ogemar-Hellgren tvingas uppsöka sjukhus med befarat benbrott.

Storfavoriten Marcus Ogemar-Hellgren missar finalen i Arctic Cat Cup.
Fjolårets VM-guldmedajlör blev påkörd under fredagens kvaltävling.
– Det verkar som att underbenet är av, säger pappa Christer.

Annons

Fredagen började annars på bästa sätt. Ogemar-Hellgren imponerade stort under kvalkörningen i Pro Open-klassen.

– Marcus var jättehet i de första heaten. Han tog en andraplats sedan han slagit av på gasen i slutet och bevakat sin placering i mål. Efteråt sa han att "i dag kommer det att gå fort". Därför är det så jättetrist att det slutar så här, berättar Christer.

Det var under eftermiddagskörningen som det hände. Det heat som Ogemar-Hellgren var placerad i hade en del stök i början, med diverse omstarter.

När förararna väl kom iväg, tog det bara en kort stund innan det blev en krasch i andra böj. Östersundaren blev påkörd bakifrån av en konkurrent, tappade positionen i skotern och halkade ned med ena benet i snön.

– Marcus berättade att han blev påkörd och smällen tog på underbenet. Det bara small till och klingade till i benet. Onödigt att det här skulle hända i ett kval, tyckerChrister.

Heatet avbröts och ambulans fick tillkallas. När Sporten fick tag i Christer Hellgren var han och sonen på Östersunds akutmottagning.

– Han ska strax in på röntgen. Men vi tror att underbenet är av.

Självklart är hela olyckan ett dråpslag både för Ogemar-Hellgren och för arrangerande Östersunds SSK, som i fjolårets VM-guldmedaljör hade tävlingens stora affischnamn.

– Det är en riktig käftsmäll. Marcus är väldigt nedstämd just nu. Men vi kommer tillbaka. Det har han gjort förut.

Östersundaren missar därmed troligen SM i stadioncross i Piteå om två veckor. Till VM (som körs över två deltävlingar) senare i vår kan han dock vara tillbaka.

Marcus Ogemar-Hellgren har haft lite oflyt de senaste säsongerna. I fjol åkte han på ett nyckelbensbrott under tävling i Falun.

– Snöskotercross är en tuff sport, avslutar Christer Hellgren.

Mer om Arctic Cat Cup:

Arctic Cat Cup är i gång – se bilderna här

Världsmästaren laddad inför helgens skotercrossfest: "Alltid speciellt att köra här hemma"

Adrenalinet får veteranen att fortsätta – kör Arctic Cat Cup för 22:a gången

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Östersunds FK, Östersunds IK eller Jämtland Basket. Ladda ner ÖP:s nya app till Iphone eller Android. Följ dessa länkar för LT:s app, Iphone eller Android.

Mer läsning