Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

X-Gamesguld till Daniel Bodin i skoter best trick

Svenska skoterproffset Daniel Bodin är återigen X-Gamesmästare i skoter best trick. Han tog sitt fjärde X-Gamesguld i Aspen under söndagen.
– Jag är så glad, sa en överlycklig guldmedaljör direkt efter segerhoppet.

Annons

Det har varit en händelserik vecka för skoteråkaren Daniel Bodin från Malung. Tidigare i veckan skrev han historia när han blev först i världen att sätta tricket double backflip. Han var dock tydlig med att det inte var ett hopp han tänkte tävla med under X-Gameshelgen.

Sent på lördagskvällen (svensk tid) skulle han ha tävlat i skoterfreestyle, men tvingades lämna återbud på grund av en knäskada, och hans start inför söndagens tävling var något oviss.

Men han kom till start.

Och som han gjorde det.

Efter ett misslyckat första hopp – där han avbröt tricket i luften – vann Daniel Bodin till slut, med tävlingens sista hopp som gav honom 85,33 i poäng.

Se hela X-Gamesfinalen i skoter best trick:

Bodin tog därmed sitt fjärde X-Gamesguld. Sedan tidigare hade han två guld och ett silver i best trick samt ett guld i freestyle.

Efter segern var han märkbart lättad och glad.

– Jag har inga ord, jag är så glad. Jag vill tacka mina sponsorer, min familj, min flickvän och alla som har trott på mig. De senaste fyra åren har det varit skada efter skada, men jag har lärt mig att aldrig ge upp. Hårt arbete lönar sig, sa Daniel Bodin i X-Games livesändning.

Amerikanerna Heath Frisby och Colten Moore försökte sig båda på det omtalade tricket double backflip men ingen av dem klarade landningen, och det blev därefter inga fler hopp för dem.

– Jag var så nervös, speciellt efter att mina vänner skadade sig, jag är så glad att de är okej, de kunde gå härifrån själva, sa Daniel Bodin.

Resultat:

1. Daniel Bodin, Sverige, 85,33.

2. Brett Turcotte, Kanada, 83,33.

3. Joe Parsons, USA, 77,66.

4. Josh Penner, Kanada, 76,00.

5. Cory Davis, USA, 74,33.

6. Colten Moore, USA, 70,00.

7. Willie Elam, USA, 69,66.

8. Heath Frisby, USA, 67,33.

Se Daniel Bodin göra världens första double backflip:

Mer läsning