Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Travskolans Månstorps Opal gör långfilmsdebut

Travskolan i Östersund har fått en filmstjärna, det är shettisfuxen Månstorps Opal som spelat en roll som häst i "Tomteland" i de nya julfilmen ”Familjen Jul i Tomteland” som går på bio i vinter.

Annons

I februari ringde ett danskt filmbolag till travskolan i Östersund. De var i full fart med att spela in en barnfilm på Jamtli och det behövdes en shettis som de kunde packa och transportera julklappar på. Anna-Karin Sjölund var snabb på pucken och tackade ja, lastade in Måntorps Opal i transporten och begav sig till inspelningen.

– Vi har inte fått säga något fram till nu. Det har varit superduper hemligt även om vi bara är med ett par sekunder av filmen, säger Anna-Karin som precis kommit ut från biografen.

Shettisfuxen Månstorps Opal fick filmdebutera tidigare i år, nu går filmen ”Familjen Jul i Tomteland” på bio i vinter.

Filmen heter ”Familjen Jul i Tomteland” och handlar om tomtenissen Pixy och Hugos julresa till Tomteland för att laga Pixys magiska kula som gått sönder. När Pixy och Hugo anländer till Tomteland så är där en hårt arbetande shettisfux i bakgrunden. Det är travskolans Månstorps Opal. – Vi fick vara med en heldag under inspelningarna och det var jättehäftigt att se hur de jobbade med alla olika djur, barn och de olika språken. Palle (Månstorps Opal) uppförde sig som om han aldrig gjort annat, berättar Anna-Karin.

Igår var det galapremiär för de medverkande i filmen och Anna-Karin rekommenderar den till alla som vill gå och se en mysig julfilm i vintermörkret.

Månstorps Opal har blivit  filmstjärna.

Månstorps Opal

Ålder: 7

E: Gläntans Domino

U: Sessan

Färg: Fux

Rekord:

*2.13,4 K, 2.13,2 AK

Starter: 111Segrar: 51

Platsprocent: 77 %

Mer läsning

Annons