Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter jordbävningen i Mexiko – VM arrangeras två månader senare än planerat

Den stora jordbävning som drabbade Mexico City för två veckor sedan tvingade arrangörerna av sim-VM för parasportare att skjuta upp tävlingarna.
Nu står det klart att tävlingarna kommer att arrangeras 27 november–7 december.

Annons

Läs också: Länets stjärna efter jordbävningen: "Skulle egentligen ha varit på plats när det hände"

Karl Forsman med sitt OS-guld från i fjol. Nu får han ny chans till mästerskapsmedalj i Mexico City.

SK Ägirs stjärna Karl Forsman och det övriga landslaget hade från början planerat resan för att vara på plats redan när jordbävningen, som mätte 7,1 på Richterskalan, inträffade den 19 september. Resan blev först omplanerad och gick sedan inte att genomföra efter jordbävningen, som också tvingade arrangörerna att skjuta upp tävlingarna.

– Det är bara att acceptera situationen som den är och träna vidare. De har inte sagt att det ska bli inställt, så då får man fortsätta träna tills man får ett besked, sade Forsman till Sporten efter jordbävningen.

Läs också: Årets idrottare i länet vill se förändring av begreppen: "Vi ligger fortfarande långt efter"

Nu har arrangörerna beslutat att tävlingarna kommer att genomföras senare i höst. 27 november inleds tävlingarna, som avslutas 7 december.

– Efter att ha genomfört de nödvändiga säkerhetskontroller på arenorna, hotel och alla andra byggnader har vi beslutat att arrangera tävlingarna två månader senare än planerat, säger Andrew Parsons, president för internationella paralympiska kommittén till arrangörens hemsida.

I svenska VM-truppen ingår förutom Forsman även Mikael Fredriksson, Pernilla Lindberg, Ida Andersson Wulf och Ludvig Nyrén.

Läs också: OS-simmaren Karl Forsmans familj mitt i jordskalvet på Kos: ”Golvet lyftes och kaklet rasade ned i badrummet”

Mer läsning

Annons