Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Revansch och X-Gamessilver för Harlaut

Åreåkaren Henrik Harlaut tog i natt sin fjärde X-Gamesmedalj i big air.
Men i år blev det inget guld, utan han fick nöja sig med ett silver i den jämna finalen.

Annons

Det blev ett snöpligt respass för Henrik Harlaut i slopestyle och han tog sig inte ens till final i X-Games i Apsen. Harlaut föll i båda i sina kvalåk.

Men i natt (svensk tid) fick han sin revansch när han tog silver i big air.

Det var en jämn final där Harlaut tog ledningen efter fina inledande hopp. Men allteftersom kom britten James Woods ikapp och när poängen för deras två bästa åk räknades samma låg de på samma totalpoäng, 88. För att skilja på dem studerade domarna deras hopp in i minsta detalj – och till slut James Woods stod som segrare, tack vare bättre poäng i det fjärde hoppet.

– Jag är väldigt imponerad av Henkes insats i dag. Att han ”bara” tar ett silver är ju synd då det verkligen lika gärna hade kunnat tippa åt Henkes håll, men marginalerna i dag var otroligt små och det var nog mer en smaksak vem man tyckte hade dagens bästa åkning. Med dagens insats visar Henke återigen vilken otroligt skicklig åkare han är och det är hatten av, säger Harlauts tränare Niklas Eriksson i ett pressmeddelande efter tävlingen.

Silvret var Henrik Harlauts fjärde big air-medalj i X-Games. Sedan tidigare har han tre guld. Förra året vann han i Oslo och 2014 och 2013 vann han i Aspen. Han har även en silvermedalj i slopestyle.

Resultat final Big air:

1. James Woods, Storbritannien, 88.00.

2. Herik Harlaut, Åre SLK, 88.00.

3. Kai Mähler, Finland, 81.00.

Mer läsning

Annons