Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SVT kommenterar Ojalas nya jobb: "Inte det minsta oroliga"

Förra veckan avslöjade Johanna Ojala att hon börjat jobba med Storbritanniens skidlandslag. Nu kommenterar SVT vad Ojalas nya tränaruppdrag betyder för hennes förmåga till opartiskhet.
– Vi är inte det minsta oroliga för hennes förmåga till vassa, kunniga analyser i Vinterstudion, säger Vinterstudions projektledare, Erika Christensson till expressen.se.

Annons

Förra veckan berättade Sporten om att Johanna Ojala fått nytt jobb som tekniktränare för Storbritanniens skidlandslag. Men det innebär inte att hon slutar som skidexpert på SVT.

– Johanna har haft ett visst samarbete med några av dem ända sedan 2013 då hon var tränare i ett norskt team, så det här är egentligen inget nytt. Vi är trygga med Johanna som vår expert och anser att hon sköter uppdraget mycket bra, säger Vinterstudions projektledare, Erika Christensson till expressen.se.

Då jobbet inte är ett formellt uppdrag och eftersom Johanna Ojala kontinuerligt har haft kontakt med SVT om sitt tränarjobb, ser Christensson inga problem med att Ojala hjälper till med att träna ett landslag samtidigt som hon jobbar för SVT.

– Vi har en ständigt pågående dialog med alla våra experter kring sådana här frågor och detta är som sagt inget nytt. Johanna har varken någon anställning eller annat slags kontrakt med det brittiska landslaget, utan har bara varit med dem vid några få tillfällen.

Mer läsning

Annons