Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yvette får inte sända skid-VM i Lahti: "Återstår att se om jag kommer att sakna det"

Yvonne Hermundstad befinner sig just nu i Österrike för att bevaka skidskytte-VM.
Men när hon reser hem från Hochfilzen kommer hon inte packa om väskan för att bege sig till Finland och skid-VM.
– Yvette och André gör varsitt VM, Yvette skidskytte-VM och André skid-VM, säger Vinterstudions projektledare, Erika Christensson till Expressen.

Annons

Vinterstudionprofilen Yvette Hermundstad har bevakat fyra längd-VM, men får inte vara med på årets mästerskap i finska Lahti.

Skidskytte-VM i Hochfilzen, Österrike, pågår till och med den 19:e februari. Efter det tar VM i längdskidor vid. Då kommer Vinterstudions tittare inte få se Yvette Hermundstad.

– Jag har bevakat, vad är det nu... fyra längd-VM men inte funderat på om jag kommer att sakna årets upplaga, det återstår att se, säger Yvette Hermundstad till Expressen.

– Under hemma-VM i Falun 2015 ledde jag VM-studion kvällstid. Det var en grym upplevelse och rolig sändning som jag - ifall SVT valt det upplägget även i Lahtis - gärna gjort igen.

– Att dubblera, köra två mästerskap på raken, med fyra veckors jobb på bortaplan är inget för mig. Så nej, jag hade inte velat köra både och.

Enligt Hermundstad har det redan sedan i somras varit bestämt vem som tar vilket mästerskap.

– Vi drog upp planen för hela Vinterstudiosäsongen tidigt, säger hon.

Vinterstudions projektledare, Erika Christensson, säger att uppdelningen inte skulle ha någonting att göra med att längd-VM generellt är populärare än skidskytte-VM.

– Dessa VM är två av de viktigaste bevakningarna som SVT Sport gör 2017 och vi tror på stort intresse från publiken på båda. Hittills i år så har vi haft fina tittarsiffror på världscupen i såväl längd som skidskytte, säger Erika Christensson och Yvette Hermundstad pratar även hon publiksiffror

– Det har varit ett enormt intresse för världscuptävlingarna i skidskytte den här säsongen, mellan 700 000 och 900 000 tittare och miljonpublik vissa tävlingar. Historiskt brukar mästerskap, som VM nu, locka ännu fler. Det blir kul detta.

För Plus-kunder: Yvette Hermundstad drar en rak och tydlig linje: ”Jag kan vara personlig, men min familj lämnar jag därhän”

Mer läsning

Annons