Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guld och silver för tidigare Strömsundsstudent i helgens pistolskytte–SM

Under helgen gick SM i sportskyttepistol av stapeln i Uppsala. Främst en skytt med jämtländsk koppling stack ut ur mängden – då Rebecka Andersson, som tog studenten från Skyttegymnasiet i Strömsund tidigare i somras – under lördagen blev svensk juniorguld- och silvermedaljör i pistolskytte-SM i Uppsala.

Annons

Fyra skyttar med jämtländsk koppling åkte i helgen ner till Uppsala för att delta i pistolskytte–SM. Staffan Oscarsson (Strömsunds Ssk) , Carina Åkerblom (Västjämten), Peter Johansson (Östersunds Psk) och Rebecka Andersson (tävlande för Dorotea Psk men har gått tre år på skyttegymnasiet i Strömsund).

För de tre förstnämnda gick tävlingen inte riktigt som planerat, men för Rebecka Andersson gick det betydligt mycket bättre.

Det hela slutade med att hon blev svensk mästarinna för juniorer i grenen Sportpistol 60 skott, efter en tuff finalskjutning. Rebecka följde upp denna framgång med att under söndagens Standardpistol över 60 skott bli tvåa och därmed lägga till en silvermedalj till sin medaljsamling.

Sporten har sökt Rebecka Andersson för en kommentar.

Rebecka Andersson, tidigare student på Skyttegymnasiet i Strömsund, tog i helgen ett guld och ett silver i postilskytte–SM i Uppsala.

Fakta s port/grovpistol:

Vapnet man använder är en vanlig "standardpistol", med en kaliber av 22. Målet är en precisionstavla på 25 meter.

Grenarna består vardera av 60 tävlingsskott fördelade på omgångar om 30 skott vardera.

Första omgången består av sex serier precisionsskytte mot den internationella precisionstavlan.

Andra omgången består av sex serier snabbskytte mot den internationella snabbskjutningstavlan. Varje serie består av fem skott och skytten börjar serien med att lyfta vapnet från 45 graders vinkel när tavlan kommer fram. Ett skott per tre sekunders visning avfyras.

Fakta standardpistol:

Vapnet är samma som i sportpistol, en 22-kalibrig "standardpistol".

Grenen består av 60 tävlingsskott fördelade på tre omgångar om 20 skott vardera.

Första omgången består av fyra serier precisionsskytte bestående av fem skott. Skjuttiden är 150 sekunder per serie. Andra och tredje omgången består av lika många serier och skott, men skjuttiden är 20 respektive 10 sekunder per serie.

Källa: vargardapsk.se

Mer läsning

Annons