Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre Strömsundskyttar i Sveriges EM-trupp till Slovenien – Martinsson stort guldhopp

Tre Strömsundsbor finns med i Sveriges trupp när skytteåret inleds med EM i Slovenien, 8–11 mars. Lotten Johansson, Rebecka Andersson samt rutinerade Emil Martinsson, som är en av flera guldfavoriter i den svenska 16-mannatruppen.

Annons

Emil Martinsson är ett givet namn i Sveriges trupp till EM i Slovenien.

Det internationella mästerskapsåret inom skyttet startar som vanligt med luftvapens-EM. I år är tävlingsorten Maribor i Slovenien och mästerskapet avgörs 8–11 mars.

Den svenska truppen består av sex skyttar i både gevär och pistol, samt fyra viltmålsskyttar. Av dessa är nio seniorer och sju juniorer.

I viltmålsskyttet (running target) ställer Sverige upp med ett starkt lag bestående av profilen och en av världens bästa skyttar, Emil Martinsson, fjolårets bronsmedaljör Jesper Nyberg samt Niklas Bergström. I juniorklassen kommer Andreas Bergström att göra EM-debut.

– Det är grymma skyttar, både individuellt som i lag, så här har vi stora chanser, säger sportchef Jonas Edman på skytteförbundets hemsida.

Emil Martinsson, som bor i lilla Håxåsen och arbetar i Strömsund, har under många år varit en av världens absolut bästa viltmålsskyttar. Han har mängder av VM- och EM-medaljer och har de senaste åren visat upp en förbluffande stabilitet på de stora mästerskapen.

Strömsundsbo sedan länge är också 24-åriga luftgevärsskytten Lotten Johansson, som tävlar för Vindelnklubben Ramselefors, som blivit kvar efter att ha gått skyttegymnasiet i Strömsund tidigare.

Tredje länsskytten, 18-åriga Rebecka Andersson, går på skyttegymnasiet nu. Doroteaskytten tävlar i luftpistol.

Hela Sveriges EM-trupp:

Emil Martinsson, Osby, Jesper Nyberg, Hylte, Niklas Bergström och Andreas Bergström, Glaskogen, Michaela Arvidsson, Eskilstuna, Lotten Johansson, Ramselefor, Marcus Madsen, Linköping, Louise Nilsson, Sjuhäradsbygden, Emilia Bédoire, Filipstad, Isabelle Johansson, Anderstorp, Rebecka Andersson, Dorotea, Josefine Thörnkvist, Frövi-Lindesberg, Ida Abrahamsson och Vendela Sörensson, Öckerö, Oscar Nilsson, Lönsboda, Per-Anders Lander, Kungliga Värmlands Regemente.

Mer läsning

Annons