Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carl-Erik Carlsson kan hedras med en seger för Cobra Vici vid måndagens lunchtrav

När Östersundstravet kör lunchtrav på måndag har en av banans stora profiler under många decennier Carl-Erik Carlsson nyligen dött vid en ålder av 88 år. Vi tror att han hedras med seger för egenuppfödda Cobra Vici och sonen Olle Carlsson i sulkyn.

Annons

Olle Carlsson, här bakom en av hans andra hästar Moeses, kan ta en seger med Cobra Vici på måndagens lunchtävlingar på Östersundstravet, vilket skulle bli en fin hyllning till sin pappa Carl-Erik Carlsson som dog nyligen och var uppfödare till Cobra Vici.

Carl-Erik Carlsson var en riktigt populär ambassadör för travsporten i länet och ska uppmärksammas.

Lämpligt då om sonen Olle Carlsson får förära sin far genom att vinna med Carl-Eriks egenuppfödda fux Cobra Vici. Den 5-årige valacken visade form senast och vi tror helt enkelt att han är bäst i fältet.

Vi spelaren rak lunchdubbel då den troliga storfavoriten och rubrikhästen Tangen Haap med Björn Karlsson lär ta hem V4-2.

Casanova Sisu är den troliga från täten iV4-öppningen, men det är lång distans och flera mera rutinerade på tillägg som vill annat.

Järvsö Jansing höll strålande senast och får tipset i V4-finalen, men från bakspår på tillägg är det inte det lättaste för Jenny Björk att fixa en seger.

V4-förslaget 28 rader

Avd.1: 1 Casanova Sisu, 6 Baritron, 7 Resplendent Caviar, 9 Quid Pro Quo res. 8 Cao Dai, 5 Västerbo Carrera

Avd.2: 9 Tangen Haap res. 4 Lykkje Svarten, 2 Talls Odin

Avd.3: 6 Cobra Vici res. 3 Photo Man, 9 Kampala Kid

Avd.4: 1 Holmängsgubben, 5 Ivodin, 6 Joel Klipp, 8 K.A.Laspingla, 10 Bjönnum Fröja, 12 Ängsbläsen, 13 Järvsö Jansing res. 7 Min Pärlemor, 14 Idun

Lunch-dubbel-förslaget 1 rad

Avd.1: 9 Tangen Haap

Avd.2: 6 Cobra Vici

V5-förslaget 240 rader

Avd.1: 6 O.P.´s Fabulous res. 3 Millie Millionaire, 5 Ultimate Goal

Avd.2: 2 Diamond Coin, 3 Mr Meadow Stream, 6 Benedictus, 9 Champagne Am, 13 Mijoda Star res. 8 Ikons Unbreakable, 12 Johan Oblyg

Avd.3: 1 Tom Frontline, 3 Alviano, 8 Alvena Vanja, 9 Basil Mearas res. 11 Headspinner, 2 Spirit Of Hijala

Avd.4: 1 Ulvsås Moa, 2 Rigumman, 3 Bråna Disa, 4 Tallmons Wilsen, 5 Alm Wiggen, 6 Åhs Mara, 7 Järvsö Irene, 8 Minessa, 11 Villmira, 12 Horgen Juel, 13 Hammars Birk, 14 Bonaldo res. 9 Turknappen, 10 Torita

Avd.5: 2 California res. 11 Somekindofmonster, 5 Melizza Girl

Tips övriga lopp

Lopp 5: 14 Ottar Rex - 9 Super – 12 Kashmir outs. 2 Inga Ålj

V4-analyser:

Avd 1: Ett långlopp! Casanova Sisu visade stor kapacitet vid en klass 1-seger i somras på Lindesberg och har därefter varit ute inom V75 under många starter i rad. Från innern med Per Linderoth talar mycket för ledningen och ekipaget blir inte lätt att passera. Resplendent Caviar går bra varje gång och räknas med klaff. Quid Pro Quo har överlägsna meriter i sällskapet och kan runda allt, men formen känns lite diffus och han står med dryga tillägg.

Avd 2: Tangen Haap såg lysande ut vid en plättlätt seger senast och tycks fortsätta utvecklas hastigt mot den absoluta eliten. Står vettigt till här och den dryga distansen bör passa väl. Spik! Lykkje Svarten går bra varje gång, visar form och är ett givet platsbud. Hemmahästen Qvarting kan mycket men har inte startat på länge och kan behöva loppet i kroppen. Talls Odin dominerade i fjol, men har haft svårt att bära pengarna och verkar ha ett mellanår.

Avd 3: Cobra Vici visade styrka senast och såg riktigt fin ut, men fick en tung resa och fick aldrig riktigt slag på invändige Stigge Steel. Blir allt bättre och här spikar vi! Tuffast emot är nog Photo Man som har ett fint spår, bra kusk och form. Kampala Kid visade form vid ny seger på Leangen och är långt framme. Superinga är spurtstark, men behöver ha tur från det kluriga utgångsläget.

Avd 4: Vidöppet! Tipset går till Järvsö Jansing som verkligen höll storstilat senast utvändigt om ledaren. Han har liksom kapable motbudet Ängsbläsen bakspår på tillägg och det kan ju ställa till det för dem. Holmängsgubben sänker rekordet successivt efter ett uppehåll och har det bästa utgångsläget. Joel Klipp är bättre än vad raden antyder om, men hur är formen?

Klaringarna:

Tangen Haap (V4-2) är ett av landets stora framtidshopp och är redan ett av våra främsta kallblod. Såg lysande ut vid en plättlätt seger senast som till synes ”okörd” och rundar vid sunda vätskor allt i V4-2.

Cobra Vici (V4-3) är en jättefin fux som börjar hitta formen på allvar och fick målfotostryk efter en tung resa senast. Ingen Stigge Steel finns med i fältet här och tror vi på revansch.

O.P.´s Fabulous (V5-1) åkte dit på linjen mot en bra häst vid det senaste besöket, men nu tror vi Ulf Ohlsson tar revansch i 3-åringsloppet.

California (V5-5) är riktigt startsnabb och från ledningen tror vi att Ove A Lindqvist kan leda hela vägen. En chansspik i öppen omgång!

Draget:

Baritron (V4-1) är bättre än raden antyder och med rätt resa kan norrmannen mycket väl visa sig starkast till slut. Pass upp!

Mörka molnet:

Quid Pro Quo (V4-1) är en topptravare i grunden och har Ulf Ohlsson i sulkyn, men formen är diffus och det är bra hästar att ta dryga tillägg på.

Dimman:

De på papperet främsta hästarna i V4-4 har bakspår på tillägg och utgången känns minst sagt oviss. Chansa eller gardera.

Mer läsning

Annons