Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmaskräll när V4 avgjordes på Östersundstravet

Få hade räknat med Zille Crofter i V4:s andra avdelning på måndagen.
Men den av Östersundstränaren Jenny Eriksson tränade hästen tog efter hård kamp hand om förstaplatsen.
Det som 36-oddsare.

Annons

Efter att Ottar Rex tagit hem första avdelningen som elvaoddsare i måndagens V4 på Östersundstravet kom den andra avdelningen att bjuda på en rejäl kvall.

Med startnummer sex tillhörde inte Zille Crofter någon av favoriterna på förhand och stod i 36,13 i odds.

Med Ulf Eriksson i sulkyn kom stoet fram i tredjespår i den andra kurvan och fortsatte sedan sin kamp om en bra placering på borte långsidan.

I sista kurvan och in på upploppet fick Zille Crofter upp farten rejält och vann efter hård strid med Hope and Dreams andra avdelningen på dagens V4. Något få hade räknat med på förhand då Zille Crofter stod i 36,13 i odds med en vinstprocent på blott 2.

Zille Crofter, som tränas av Jenny Eriksson, med licens på Östersundstravet, hade Ulf Eriksson i sulkyn. Segern var stoets största seger i karriären och även den första sedan 5 december 2014 och tillika första segern för Jenny Eriksson som tränare.

Efter skrällen i avdelning två blev det en mer väntad segrar i avdelning tre när Ulf Ohlsson styrde favoriten Fitzcarraldo till en komfortabel vinst. Ohlsson körde även storfavoriten i den fjärde avdelningen, Snonsöy Elda, men fick där ge sig med en halslängd till förmån för K.A. Laspingla och Peter Eriksson.

Mer läsning

Annons