Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför Östersundstravet: Två kalla spikar till lunchen

När Östersundstravet kör lunchtävlingar på måndag väljer vi att rama in V4-omgången med att singelstrecka två för klassen riktigt kapabla kallblod.
Ros Svarten och Åstas Marcus.

Annons

Vassa kallblodsduon Ros Svarten och Åstas Marcus blir våra singelstrecke på Östersundstravet.

Först ut är Ros Svarten som Christian Månsson var helt lyrisk om efter en lunchseger på Umåker i december. Missade inom V75 senast, men hästen är riktigt bra i sammanhanget och fungerar han normalt blir det inte ens hårt i mål.

Den andra spiken är Åstas Marcus i V4-finalen. Han gjorde det bra i tuffa 3-åringslopp i fjol och hade enligt stallet jobbat jättebra inför comebacken senast.

Då var han överlägsen trots galopp och med det loppet i kroppen tror vi på en än bättre prestation. Många att runda, men han har en annan fart i kroppen gentemot motståndarna och det bör vara toppchans.

I den första lunchdubbeln tror vi mest på Quality Tilly, men det finns flera bra motbud som vill sätta kuggar i hjulet på Victor Lindenbaums häst och andraspåret är inte alltid det enklaste att fixa felfritt.

Mill York har springspår för formstarke Ulf Eriksson och då starthästarna på papperet inte ser så starka ut kanske ekipaget kan spetsa tidigt. Jaguar Håleryd och Rectifier ser ut att vara defrämsta motbuden, men deras respektive form är svårbedömd.

Tips i övrigt lopp

Lopp 5: 4 Rock Lobster Tail –14 Fast Amore – 9 Parkes outs. 2 Lill Nona Kullers.

V4-förslaget 24 rader

Avd.1: 3 Ros Svarten res. 2 K.A.Laspingla, 9 Järvsö Jansing.

Avd:2: 2 Quality Tilly, 5 Bombay, 7 Guiseppe Boko, 9 Laddy Ladayres. 4 Dex Dynamite, 11 Thriller Ted.

Avd.3: 5 Sunbop, 6 Elvis Ruda, 7 Jaguar Håleryd, 9 Rectifier, 10Mill York, 12 Lugnets Sardonyx res. 14 Chip Chip R.S., 13 Bravo Power Dirt.

Avd.4: 9 Åstas Marcus res. 6 Gardist, 10 Ottar Rex.

Lunchdubbel-förslaget 12 rader

Avd.1: 2 Quality Tilly, 9 Laddy Laday.

Avd.2: 5 Sunbop, 6 Elvis Ruda, 7 Jaguar Håleryd, 9 Rectifier, 10 Mill York, 12 Lugnets Sardonyx.

V64-analyser

V64–1: Ros Svarten var riktigt vass tidigare i vintras, men var sjuk inom V75 senast. Är säkert bättre igen efter sex veckors paus och vid sunda vätskor vinner Ove A Lindqvists uppsittning detta. K.A.Laspingla blir allt bättre, har ett bra utgångsläge och är med i platsstriden. Bläs Linus ären fin travare som återkommer efter uppehåll. Järvsö Jansing är stark och brukar vara med i den främre träffen. Joel Klipp har innerspår och kan få en fin resa.

V64-2: Quality Tilly vann i Östersund i november och kommer från två raka rikstotostarter, håller fin form och får tipset från ett bra utgångsläge. Bombay är ett intressant nyförvärv hos Rickard N Skoglund som återkommer efter uppehåll. I vilken författning? Laddy Laday höll farten bra senast och gynnas om det skulle bli hårt tempo på tillställningen. Thriller Ted har fin chans om han fungerar fullt ut, men hur är formen efter uppehåll?

V64–3: Jaguar Broline öppnade med seger och hade en del förväntningar på sig, men levererade sedan inte riktigt som ägarna hade hoppats. Återkommer efter uppehåll och passas. Rectifier gick fina tider på Solvalla i somras över medeldistans, men var sjuk i återkomsten på Umåker senast. Farten finns där och han är farlig att räkna bort. Mill York vann som stor favorit på Bergsåker, men galopperade bort sig på Romme. Ulf Eriksson drog ett springspår från tillägg och kan komma riktigt bra till direkt om ekipaget träffar inledningsvis.

V64–4: Åstas Marcus hade jobbat riktigt bra inför comebacken senast och trots en tidig galopp visade Björn Karlssons travare klassen och var överlägsen. Säkert än bättre med loppet i kroppen och vi tror på ny seger. Spik. Öppet bakom honom. Gardist har emellanåt visat fin fart och kan tänkas med klaff. Ottar Rex har visat fin form under en längre tid och är med långt framme igen. Moffas Molly är en fin häst som är ny hos Stig Engstrand. En luring.

Klaringen

Ros Svarten (V4-1) är en topphäst som om han får vara hel kommer att tjäna stora pengar under året. Han är rätt allround och bör vinna V4-öppningen enkelt.

Åstas Marcus (V4-4) var jättefin senast vid seger och häxar det inte på vägen för Björn Karlssons häst tror vi på en ny viktoria.

Draget

Laddy Laday (V4-2) höll farten riktigt starkt efter en tung resa senast. Med klaff och bra tempo på tillställningen kan han visa sig starkast över slutrakan till ett rätt bra odds.

Mörka molnet

Thriller Ted (V4-2) har visat mest i sitt lopp, men uppträder lite ojämnt och Camilla Olssons häst, alltså inte Olle Carlssons, kan behöva loppet i kroppen.

Dimman

Omgångens mest öppna lopp i V4-3 då flera av de troliga har oviss form och det kan skrälla till här.

Mer läsning

Annons