Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oscar Berglund styrde farbror Håkans häst till seger i breddlopp för unga kuskar

Framgångarna fortsätter att trilla in för Oscar Berglund, Brunflo. På torsdagkvällen styrde han Noel Face, ägd och tränad av farbror Håkan Berglund, till första årssegern.

Annons

Oscar Berglund, Brunflo, har haft många framgångar i höst, främst som tränare. Vid Bollnästravet på torsdagskvällen kom en seger även som kusk, bakom farbror Håkan Berglunds Noel Face. Arkivbild

Det är främst som tränare 23-åringen har fått kliva in i vinnarcirkeln. Men ett par gånger har han också suttit i sulkyn och kört hem segrar med egna Resplendent Caviar.

Vid Bollnästravet kom första kusksegern med annan tränares häst. I lopp 6, ett breddlopp för främst unga kuskar, satt Oscar Berglund för första gången bakom farbror Håkan Berglunds Noel Face. Och han styrde snyggt in den 6-årige valacken som etta, en halv längd före Clinoh Olympic med Oskar Kylin-Blom i sulkyn.

Segern till oddset 9,45 och efter tiden 1.14,2 på 1 640 meter auto, var årets första och karriärens tredje för Noel Face och gav 10 000 kronor.

I loppet efter, även det ett breddlopp, tog Lars Blomqvist, Bräcke, som ägare, tränare och kusk, en tredjeplats med sin Vic Jo. Tiden 1.29,1 var nytt rekord över 2 140 meter auto för 5-åriga kallblodet.

Mer läsning

Annons