Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oscar Berglund tog storslam på travgalan

/
  • Kerstin Grönlund (ägare till Trippa Undan), Bror Grönlund (tränare till Trippa Undan), Oscar Berglund (tränare till Seattle Zet), Linda Fastesson (lärling hos stall Wikberg) och Daniel Wikberg (proffstränare) hade många priser med sig hem från travgalan.

Oscar Berglund blev travgalans stora vinnare i Östersund.
– Men det var förstås lite blandade känslor att ta emot priser efter det som har hänt, sa Oscar Berglund.

Annons

Oscar Berglunds stjärna Seattle Zet blev så illa sparkad i hagen att hon var tvungen att avlivas i början av januari. Hon hade ett fantastiskt 2015 med bland annat en V75-seger i Örebro. Hon sprang in nästan en halv miljon kronor under året.

Under travgalan på lördag kväll utsågs Seattle Zet till årets äldre varmblod samt Årets häst. Oscar Berglund fick också hämta pris som årets amatörtränare.

– Seattle Zet har betytt otroligt mycket för mig och det blir väl svårt att få fram en sådan häst igen. När hon avlivades tänkte jag skita i alltihop, men nu känner jag fick inspirerad att kämpa vidare trots att stallets stjärna är borta, sa Berglund.

För bara några år sedan var Oscar Berglund rädd för hästar och ingen kunde tro att han skulle bli en travtränare.

– Familjen Djuse som jag bor granne med har förstås ett stort skäl i att jag blev intresserad. Efter att jag fick testa att köra häst så blev jag fast. Nu är jag en riktig travnörd och det är bara hästarna som gäller, sa Oscar Berglund.

Dubbla segrar tog Trippa Undan som utsågs till både Årets äldre kallblod och årets montéhäst.

– Hon är fantastisk och jag tror att hon kan får ett riktigt fint 2016. Vi ska ändra lite utrustning så kommer det att gå ordentligt fort framöver. Jag är oerhört stolt över priserna, sa tränaren Bror Grönlund som inte var besviken över att Trippa Undan inte blev vald till Årets häst.

– Jag sa tidigt att det skulle bli Seattle Zet och det känns bra att Oscar fick hämta det priset, sa Bror Grönlund.

Dubbelseger blev det också för Linda Fastesson som blev Årets montéryttare och Årets lärling.

– Det är kul att få pris efter ett år där det har gått riktigt bra. Jag vann ju rätt många montélopp och jag tycker att det är roligare än sulkylopp. Dessutom hade vi ett bra år i stall Daniel Wikberg där jag jobbar, sa Lind Fastesson.

Chefen Daniel Wikberg blev utsedd till Årets proffstränare efter att stallet kör in över 1,1 miljoner kronor. Dessutom fick Ängsbläsen, som vann Kallsvenskan, utmärkelsen Årets komet.

– Jag hoppas att det kan fortsätta lika bra. Just nu känns det som allting funkar och hästarna är glada och vill springa, sa en nöjd Daniel Wikberg.

Samtliga vinnare på Travgalan:

Årets yngre kallblod: Björli Ma

Årets yngre varmblod: Nerida

Årets Uppfödare: Tomer Textrade Holding, Östersund

Årets montéhäst: Trippa Undan

Årets amatörtränare: Oscar Berglund

Årets proffstränare: Daniel Wikberg

Årets amatörkusk: Jonas Johansson

Årets proffskusk: Rikard N Skoglund

Årets lärling: Linda Fastesson

Årets äldre kallblod: Trippa Undan

Årets äldre varmblod: Seattle Zet

Årets ungdom: Mats Djuse

Årets komet: Ängsbläsen

Årets montéryttare: Linda Fastesson

Årets Häst: Seattle Zet

Mer läsning

Annons