Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stark avslutning när Olymp Amok tog första segern för Brunfloamatören Anette Wikström

Olymp Amok kom till Anette Wikström i Brunflo i somras. Efter några månaders träning och sex tidigare starter kom fullträffen i onsdags på Bergsåker – en seger som gav 30 000 kronor.

Annons

Den 5-årige valacken Olymp Amok stod tidigar i träning hos Thomas Lönn. Där blev det också en seger, med förre Östersundstränaren Per Linderoth i sulkyn.

När Olymp Amok tog karriärens och årets andra seger, nu för Anette Wikström, så var det en liknande lösning. Rikard N Skoglund, som lämnat Östersund för Bollnäs, var liksom vid de flesta tidigare starter kusk.

Rikard N Skoglund, tidigare Östersund, men numera Bollnästränare, körde hem segern med Anetter Wikströms Olymp Amok på Bergsåker i onsdags. Arkivbild

I lopp 4, V4-3, på onsdagens Bergsåkerstrav, startade Olymp Amok från 40 meters tillägg. Men in på upploppet var det uppätet och Tourbillon, som haft ledningen hela loppet, fick se sig besegrad av en starkt spurtande Olymp Amok, som vann med en längd.

Segern gav ägarna, Anette Wikström och sambon Kristoffer Näs, Brunflo, 30 000 kronor. Oddset skrevs till 5,48 och segertiden 1.18,2 över 2 680 meter.

Mer läsning

Annons