Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Suveräne Ulf Ohlsson höll undan – vann championatstriden på Östersundstravet

Per Linderoth hade chansen att knipa championatet före Ulf Ohlsson, men suveräne Ohlsson höll undan och drog ifrån i striden.
– Det är klart att man har en positiv känsla inför framtiden efter de t här året, säger Ohlsson.

Annons

Läs också: Championatstriden ska avgöras – då hyllar Per Linderoth konkurrenten: "Jobbar hårdast i Sverige"

Det hann aldrig bli någon spänning i striden om kuskchampionatet på Östersundstravet efter att Ulf Ohlsson vunnit med Fetiche Boko i tredje loppet.

Linderoth hade bra lägen med både Roxy L.N. i första loppet och favoriten X.Factor i andra men föll på upploppet i båda loppen.

I det tredje loppet ryckte Ohlsson i ledningen efter seger med Fetiche Boko och trots att viss spänning skapades när S.T.C.C.Faksen felade i fjärde loppet satte Ohlsson sedan punkt för chapionatstriden när Ohlsson styrde Fender till en säker seger i femte loppet på den tuffa banan.

– Den var väldigt krävande. Den blev lite bättre när solen försvann och samtidigt hade vi nog tur, för om det hade varit tio plusgrader hade den nog varit väldigt dålig, sa Ohlsson.

Ulf Ohlsson har haft sitt bästa år i karriären. Förra veckan gick han över 400 segrar under 2016 och han har även säkrat titeln som allsvensk champion.

– Det är klart att man har en positiv känsla efter det här året och jag har fått några nya kontakter också. Jag tror att jag har chansen att bli champion på tio banor och det är ganska stort, säger Ohlsson, som nu åker mot Sundsvall för julfirande och tävlingar på Bergsåker.

Längre text, resultat och kommentarer kommer senare under eftermiddagen.

Mer läsning

Annons