Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V65: Vilken Holmgång

Annons

HAGMYREN. Caroline Holm hade en fin lördagkväll på hemmabanan och fick en dubbelseger till stallet.– Hästarna går bra nu och det är riktigt roligt, sade Caroline.Uttagningsloppet till Svenskt Amatör-SM vann Hanna Forslin med Carolines träning Lukas Bris, efter en rejäl långsida på sista bortre.

– Helt fantastiskt, utbrast Hanna, som är något av allt-i-allo på Hagmyren.– Jag kände att jag hade mycket att åka med, sedan såg jag någon i ögonvrån på upploppet, men det kändes säkert, fortsatte hon efter segern på 1.13,4a/1 640 meter.Hanna körde dessutom sitt blott fjärde lopp för året.– Jag har lite problem med kroppen, men kunde inte säga nej när Caroline frågade, förklarade hon.

Dessförinnan hade Ulf Eriksson vunnit ett 3-åringslopp med Lukas Bris stallkamrat B.W.Mimmi sedan ledande storfavoriten Eldteksa försvarat sig med galopp 300 meter från mål.

– Hon öppnade mycket bättre nu än tidigare, sade Ulf efter att tidigt kommit ned i rygg på ledaren.– Tidigare har hon galopperat men gått bra i skymundan, tillade han.

Ulf fick dessutom avrunda V65-omgången med Lars Wikström-tränade Above All Ås som avgjorde från dödens.– Nu leder jag ligan här på Hagmyren, konstaterade Ulf.

Efter en segerlös 3-årssäsong har Niclas Torstemo-tränade Tåga Kongen kommit igång rejält SM 4-åring. I sjunde årsstarten vann han finalen av ett utslagningslopp och nu tog han andra raka när han vann från ledningen över derbydistansen.– Fantastiskt bra gjort av en 4-åring, berömde körande Jan-Olov Åberg sedan han fått tuff press första två varven.– Det kändes naturligtvis inte bra att det gick så fort så tidigt i loppet, men han är stark och det blev problem först när hästen utvändigt galopperade och han blev ensam, tillade Åberg.– Man han löste det med och han vill gärna inte galoppera trots att han skuttar på lite.

V65-omgången inleddes av Carolina Palema som trots en tuff öppning stod hela vägen och vann på 1.13,3a/1 640 meter.– Det gick onödigt fort, men hon är naturligt startsnabb, sade Jessica.

Lärlingsloppet vann Elias Strandberg med favoriten Maclemore som rundade till ledningen varvet från mål.– Han har haft lite problem med att galoppera från start, men vi hade gjort lite ändringar till den här starten, berättade Elias om hästen som tränas av hans sambo Johanna K Karlsson.– Sedan gick det så sakta därframme och det var bara några kliv för den här, fortsatte han och syftade på när han körde till spets. Segertiden blev 1.16,9a/2 140 meter.

Pierre Nyström har en fin 3-åring i Myllkärrs Maja som slog äldre hästar från ledningen och tog kvällens mest överlägsna seger på 1.30,3/2 140 meter.– Det är stokriteriet vi siktat på hela året, menade han om systern till Myllkärrs Sune.

Svante Båth hade ett par hästar till start och Kim Möller Nielsen tog andra raka med passhästen Mellby Fog som vann ohotad efter tidig ledning. Segertiden blev 1.17,5a/2 140 meter.– Det var inga problem någon gång. Jag körde till lite 200 kvar och han vann utan problem, sade Kim som tidigare haft proffslicens på Eskilstuna.Det var nära två år sedan sist, men nu blev det en tränarseger för Thomas Claesson när Mikael M Andersson vann med Järvsö Gisela efter ett rygglopp och vass avslutning.

MATS PERSSON

Mer läsning

Annons