Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktig pusselbit på plats hos ÖIK

/
  • Daniel Magnusson förlänger med Östersunds IK efter en succéartad debutsäsong i klubben där han blev poängbäst i grundserien och valdes till årets spelare av supportrarna.

Daniel Magnusson växte ut till en nyckelspelare under sin debutsäsong hos Östersunds IK. Nu har klubben gjort klart med en kontraktsförlängning för forwarden som i dagarna röstats fram till årets spelare i ÖIK.

– Det känns riktigt bra. En otroligt viktig pusselbit, säger sportchefen Kjell-Åke Andersson.

Annons

Brunflofostrade Daniel Magnusson blir alltså den andra spelaren av de med utgående kontrakt att förlänga med ÖIK. 22-åringen som anlände från Örnsköldsvik inför förra säsongen gjorde en succéartad debutsäsong. Han röstades alltså fram till årets herrsenior på klubbens hemsida, och han vann dessutom kategorin årets mål.

Av de kontraktslösa spelarna har ÖIK nu gjort klart med två av lagets viktigaste spelare i Tobias Falk och nu även Magnusson.

– Det känns bra. Det blir spännande, säger Daniel, som inte behövde någon större betänketid.

– Det var ett relativt enkelt beslut med tanke på hur fjolåret gick, och med tanke på vad som kommer att hända med nya arenan och så.

• Extra motiverande med ny arena och ny serie?

– Absolut. Det ska bli riktigt spännande att få se vad vi har på gång, det känns som att det kan bli något riktigt stort. Jag tror att många känner så.

Anbud från andra klubbar?

– Inga konkreta. Jag vet att det fanns intresse från division 1-klubbar söderöver. Men tryggheten som jag känner här i Östersund känns som det viktigaste.

Daniel Magnusson var poängbäst i laget under hösten, och länge även i Allettan där han såg ut att ha prickat formen perfekt när säsongen skulle avgöras.

– Det var lite trögstartat, det har det alltid varit. Ju längre säsongen har gått desto bättre har jag blivit. Så bra tränad som jag var har jag nog aldrig varit.

Då var oturen framme. I matchen mot Teg i början av februari bröt han käken och säsongen var över.

– När laget var ute på norrlandsturnén satt jag med telefonen i handen i flera timmar i sträck och följde matcherna.

– De var inte så kul att sitta och titta på, särskilt när det blev som det blev att det hängde på ett enda mål. Det är klart att det är frustrerande att inte kunna vara med, säger han.

Lyckligtvis har käkskadad läkt som den ska och han har inga problem med den i dag.

Sportchefen Kjell-Åke Andersson var mycket nöjd med Daniels säsong.

– Han gjorde en jättebra säsong, särskilt med tanke på att det var hans första riktiga seniorsäsong, säger Andersson som berättar att fler spelarförlängningar är att vänta den närmaste tiden.

Även tränarparet Markus Åkerblom och Jörgen Själin väntas bli klara.

– Vi har inte jobbat för någon annan lösning än den.

– Vi räknar med att kunna presentera dem förhoppningsvis om någon vecka.

Mer läsning

Annons