Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sportbaren i konkurs efter tio år

I går beslut­ade Östersunds tingsrätt att försätta Sportbaren i Östersund i konkurs.
– Det är klart att det är tungt i dag. Det här är ju mitt liv, säger Örjan Bergander som drivit Sportbaren.

Sportbaren är franchisetagare till O’Learyskedjan och har funnits i Östersund i tio år. Förutom restaurang har man också drivit nattklubb med framgång.

ledande i sju år och det är väl sådant som man får ta med sig, säger Örjan Bergander.

Det senaste året har dock gästerna svikit nattklubben och i måndags tog ägarna beslutet att ansöka om konkurs.

att det inte går att ta betalt för nöjen i Östersund. Vi satsade mycket pengar i den nya lokalen, men jag tror inte riktigt att folk bryr sig hur det ser ut, säger Bergander.

– Att ha tre dansgolv och tre discjockeys i gång är inte gratis. När vi tagit hit bra artister har vi inte höjt priset trots att en sådan artist kostat 50 000 kronor. Jag tycker att det har varit ett skäligt inträde.

– Jag vet inte. Jag får väl ta mig igenom den turbulens som det här har orsakat först. Men jag hoppas att O’Learys kan öppna på nytt i Östersund i framtiden. Kanske med ett annat koncept än vi kört nu.

O’Learys Trademark i Sverige, Wilhelm Vintilescu, beklagar att Sportbaren läggs ner.

– Det är väldigt tråkigt. De allra flesta av våra restauranger går ju väldigt bra. Det är inte frågan om, utan när, en O’Learysrestaurang ska öppna i Östersund igen, säger Vintilescu.