Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sportens storsatsar på långloppen – sänder live från tävlingarna i Jemtland Ski Tour: ”Den perfekta mixen av elit och motion”

 
Jemtland Ski Tour 2020
Visa alla artiklar

Med ett nytt år kommer också en ny långloppssäsong i Jämtland.
Sporten kommer att bevaka tävlingarna närmare än någonsin med både livebildspel under loppens gång och direktsändningar där du kan följa målgången för samtliga åkare.
– Intresset för skidåkningen är enormt och detta blir ett helt nytt sätt för oss att följa både elitåkarna och motionärer på samma gång, säger Andreas Olsen, nyhetschef på sportredaktionen.

Under våren och sommaren 2019 kunde Sporten leverera bilder direkt från många av de stora löpartävlingarna i länet i livebildspel på våra hemsidor. Nu kommer våra läsare kunna få samma service från långloppen i Jemtland Ski Tour och vi utökar dessutom med en satsning på tv-sändningar från långloppen. I direktsändning kommer du att kunna följa målgången från både elit- och motionsklasserna. Åker du själv kommer du ha möjligheten att gå in och se din egen målgång i efterhand.

– Den här tiden på året är det skidåkning som dominerar för både allmänt idrottsintresserade och den som själv motionerar. Många hinner ut för att samla sina kilometer i spåren för att sedan bänka sig i tv-soffan för att följa elitåkarna. De lokala långloppen blir den perfekta mixen mellan elit och motion och vi ser fram emot att kunna ge våra läsare och tittare ett nytt sätt att ta del av loppen, säger Andreas Olsen.

Det första loppet i touren avgörs redan på söndag 5 januari när Föllingeloppet går av stapeln.

I denna artikel kommer länkar att läggas upp till både livebildspel och livesändning från loppet och du kan följa denna artikelserie, som heter ”Jemtland Ski Tour 2020” för att inte missa något.

Det inledande schemat fram till Vasaloppsveckan innehåller:

5 januari: Föllingeloppet

18 januari: Östersund Ski Marathon

1 februari: Åsarnaloppet

9 februari: Haldo Hanssons Minne

Efter Vasaloppsveckan fortsätter touren med Årefjällsloppet 14 mars, Tåsjödalen Classic Ski 22 mars och Flyktingloppet 5 april. Även vid dessa tävlingar kommer Sporten att vara på plats och bevaka tävlingarna.

Materialet kommer att vara tillgängligt för alla våra pluskunder och prenumeranter. Läs mer om hur du blir kund här.