Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sporthallen i Lugnvik behöver renoveras – för säkerhetens skull

Redan i december anmälde Lugnviksskolan till kommunen att de har en skiljevägg i sporthallen som är trasig. Den är fortfarande inte lagad.

När 100 procent Östersund besöker sporthallen är det klass 9 som har idrottslektion. De berättar att skolan i stort har en väldigt lugn och bra miljö, men att sporthallen är sliten.

Har ni fått någon respons utanför skolan kring sporthallen?

– Det känns inte som att någon skulle lyssna om vi påpekade felen, säger Elin Cardegren.

Väggen i sporthallen har gått sönder ytterligare och en ny anmälan skickades in till kommunen innan sportlovet. Dessutom är golvet slitet, halt och behöver bytas ut.

Karin Norén jobbar som idrottslärare på Lugnviksskolan sedan 1983. Golvet förbättrades och en ny matta lades in för många år sedan men för övrigt är sporthallen i stort sett oförändrad jämfört med när hon började.

– Golvet är halt på grund av att det är slitet och det finns en skaderisk om man halkar. Golvet behöver bytas ut. Den trasiga skiljeväggen är egentligen mer akut, för säkerhets skull låter vi inte eleverna gå nära den när vi hissar den upp och ned, berättar hon. 

Karin trivs med både elever och personal och tycker att det är en skola som håller hög kvalitet i övrigt.

I skolverkets senaste inspektion i januari till exempel, då de tittade på skolans arbete med eleverna, undervisningen, elevernas betyg och hur skolan följer läroplan och skolplan, fick inte skolan en enda anmärkning.

– Det är en väldigt bra skola med trevliga elever. Det är i första hand materiella saker som mellanväggen och golvet i sporthallen som behöver åtgärdas, avslutar Karin.

Badmintonklubben Boston i Lugnvik använder Sporthallen som träningslokal.

Sven Landin är badmintonförälder. I december i fjol flaggade också han och badmintontränaren Tobias Eriksson för att golvet i sporthallen var av dålig kvalité. Han menar att golvstandarden i sig är "oförändrat dålig"

– Det är farligt att utöva idrott på ett sådant golv eftersom skaderisken är stor på halkiga och trasiga golv. Klubben betalar hyra till kommunen och det är tråkigt att vi inte får den produkt som vi betalar för, säger han.