Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spotify utmanas av ny Apple-tjänst

Apple planerar att inkludera streamingtjänsten Beats i sitt mobila operativsystem i vår, enligt The Financial Times.
Är det ett stort hot mot Spotify eller är den svenska musiktjänsten så etablerad att den klarar även den konkurrenten?

Apple köpte Beats för 3 miljarder dollar i våras, motsvarade 22 miljarder kronor med dagens kurs, och det är självklart att bolaget vill få snurr på den investeringen. En avgörande fråga är dock hur en streamingtjänst påverkar Itunes, där kunderna köper musiken och som varit en gigantisk kassako för Apple i många år. Nästa fråga är hur Beats i alla Iphone och Ipad skulle påverka Spotify.

– Det är inte säkert att det är ett hot. Både Spotify och Wimp har hållit på ett tag, har väldigt bra kataloger och väldigt många nöjda kunder. Frågan är vad Apple kan erbjuda mer med den här tjänsten. Att få nya kunder blir säkert lätt om det ligger i operativsystemet, men att få folk att byta tjänst blir nog inte lika lätt, säger Jonas Ekelund, redaktör för tidningen Ljud & Bild.

Beats ägdes förr till hälften av taiwaneiska telefontillverkaren HTC som skickade med och anpassade tekniken till Beats lurar. Det blev dock för dyrt i långa loppet och ytterligare en fråga är om Apple tänker göra samma sak.

Apple vill inte kommentera uppgifterna.