Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Språk och rap med Cleo och Broder John

Den här veckan kommer hiphopparna Cleo och Broder John till KonstLAB i Östersund. Tillsammans håller de i workshopen Tell Dem där språket och rappen står i centrum.

Annons

Under fyra dagar med start i dag kommer högstadie- och gymnasieelever får länet att delta i workshopen Tell Dem på Exercishallen Norr. De som håller i workshopen är Cleo och Broder John.

Cleo är bland annat en av grundarna till crewet Femtastic där hon samlat kvinnliga aktörer inom urban musik och genom det har hon inspirerat unga tjejer att ta plats med sin musik och hiphop. Hon har även jobbat tillsammans med Syster Sol och förra året släppte de låten "Fatta" som med sin text om sex, våldtäkt och lagstiftning fått stort genomslag.

Broder John, John Bäckman, är ena halvan av hiphopduon Broder John & Friman som precis släppt låten "Hoopdigga".

I workshopen kommer eleverna jobba med språket och rappen som uttryck och ord och bild förs samman för att skapa ett visuellt element. Meningen är att eleverna ska hitta ett uttryck i sin röst, kropp och ordval och våga ta mer plats. Det ska stärka självförtroendet.

På onsdag mellan klockan 18–20 håller Cleo och Broder John även i en kvällsworkshop som är öppen för alla mellan 13-25 år på Gamla Tingshuset.