Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Språktestet är förolämpande

Nåt dummare och mer förolämpande än det av L krävda och av  S, C och MP accepterade kravet på en test i svenska språket och samhällskunskap lär vara svårt att hitta. 

Mer än 20 procent av nuvarande svenska medborgare lär inte klara dess krav och utmålas därmed som undermåliga. 

Då tänker jag inte ens på de som arbetskrafts invandrade på 1950-, 60- och 70-talen. De bidrog med sina arbetsinsatser till uppbyggandet av det landet vi befinner oss i idag.

Då tänker jag inte på mig själv som svensk medborgare sen 40 år trots att  jag vid min ansökan klassades som våldsbejakande extremist av SÄPO. Nu har jag  bland annat jobbat som lärare på Komvux i gymnasieämnena företagsekonomi, redovisning, samhällskunskap och socialkunskap. Varit flyktingsamordnare och de senaste 15 åren förtroendevald revisor i Östersunds Kommun. I dag skulle jag inte godkännas som svensk medborgare i Liberalernas svenska inträdesexamen.

Kick Leijnse

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel