Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spralliga vokalherrar roade i Krokom

Vid en bokhylla i kommunhuset i Krokom står revyveteranen Mats Hurtig och skrattar för sig själv så axlarna hoppar.

Det är ett bra betyg, för han har sett ganska mycket.

Mats och dryga 50-talet andra Krokomsbor avnjöt i går säsongens sista lunchförställning på kommunbiblioteket.

På den lilla scenen står vokal ensemblen Sonic Six från Östersund och när Mats skrattar som mest gör de en hejdlös imitation av Malena Ernman, segraren i årets svenska melodifestivaltävling.

Strax innan struttar de runt som skalliga gubbar och river av en svängig version av Stevie Wonders ”I wish”.

Som uppvärmning för att testa mikrofonerna får vi en acapellaversion av Bon Jovis ”Livin on a prayer”, fast utan umma-umma-umma.

Sonic Six har nyligen fyllt sex år som vokalgrupp och har liknats vid Viba Femba eftersom de gärna spexar till sina framträdanden och gör show av sångnumren.

Det får Åsa Frendin från Nordannälden handfast uppleva när Pelle Olsson väljer ut henne ur bibliotekspubliken till föremålet för sin heta kärlekslåga i den dråpliga ”Klister på bröstet”.

Sångens huvudperson är nämligen lite blyg för det motsatta kön et och har kommit på en lysande idé för att hålla kontakten, vilket stackars Åsa får uppleva – till publikens jubel.

Den här veckan gör Sonic Six en länsturné genom försorg av Estrad Norr, men det drygt timslånga programmet måste i Krokom kortas ned till en halvtimme:

– Vi fick göra en massa strykningar med kort varsel, men jag hoppas det funkade, säger Björn Nordquist efteråt.

Föreställningen cirklar kring frågan varför människan sjunger – i duschen, på toa eller på andra lämpliga ställen. Svaret kommer via en rad svängiga versioner av kända låtar.

Förstastämmorna flankeras hela tiden av uppkäftiga eller retsamma kommentarer från övriga kören, till publikens stora förtjusning.

När herrarna ropas in till ett extranummer passar Pelle Olsson på att fylla truten med det godis grupp en fått som tack – för att påminna extra mycket om Tom Jones i ”It´s not unusual”.

Då har de också rivit av covers på EMD, Pointer Sisters, Beatles, Gnarls Barkley och Cornelis – allt med samma goda humör.

Under veckan hinner de med sju slutna föreställningar på olika skolor samt två offentliga på onsdagen och en på Gamla teatern på fredag kväll.

– På de här åren har vi främst gjort interna spelningar på olika arbetsplatser eller släktträffar, men det är kul att spela ute så här också.

Just nu planerar gruppen för sin första skiva, men än så länge ligger det på planeringsstadiet.

– Vi jobbar på saken.

Medlemmar i Sonic Six är Per Olsson, Henric Hallberg, Mikael Klemmé, Max Lindqvist, Björn Nordquist och Fredrik Longueville.

Och Mats Hurtig lovar för sin del att lunchträffarna kommer att fortsätta också i höst med nya programpunkter.