Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spricka upptäckt i taket på Östersund Arena – gymnastikhallen avstängd tills vidare

Gymnastikhallen i Östersund Arena har stängts av sedan en spricka i en limträbalk i taket upptäckts på onsdagskvällen. Enligt kommunen orsakades skadorna troligtvis av den snö som fallit i vinter.
– Av säkerhetsskäl har vi stängt av hallen tills vidare, säger Örjan Jervidal, chef för teknisk förvaltning på Östersunds kommun.

Under torsdagsmorgonen inspekterades arenans tak tillsammans med en byggingenjör och en extern specialist på takkonstruktioner och under de närmaste dagarna ska taket skottas fritt från snö.

– Efter snöskottningen måste vi se över hur vi kan säkra taket så att hallen, eller delar av den, går att använda. Det är svårt att säga hur lång tid det kommer att ta. Men det lutar också åt att man på sikt måste göra ett större renoveringsarbete. Just nu är det här ett försäkringsärende, säger Örjan Jervidal.

Östersund Arena består av flera sammansatta byggnader och avstängningen påverkar bara gymnastikdelen.

– Det är en allvarlig situation, men byggnaden är säkrad och efter kontrollerna kommer vi nu se till att skotta taket på hela arenabyggnaden, säger Örjan Jervidal.

De takproblem som uppstått i gymnastikhallen kommer att påverka verksamheterna i hallen. Så här säger Johan Palm, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen i kommunen i pressmeddelandet.

– Om hallen blir stängd under en längre tid kommer vi att i samråd med berörda boka om så mycket verksamhet som möjligt till andra idrottshallar i kommunen. Klart är att både föreningar och skolor kommer att påverkas ganska kraftigt om hallen förblir stängd, säger han.