Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sprintmedaljörer sugna på mer

De kommer gärna tillbaka till medaljtorget i Sotji, sprintmedaljörerna Teodor Peterson och Emil Jönsson.

Om en vecka är det lagsprint.

– Det är lite revanschkänsla också. Det är en tävling kvar, konstaterar Jönsson sedan han och Peterson fått sitt brons och sitt silver nere på medaljtorget vid Svarta havets kust.

Guldmedaljen från längdsprinten dinglar samtidigt runt halsen på norrmannen Ola Vigen Hattestad några meter bort. En sådan skulle svenskarna också gärna vilja ha – och de har chansen kvar.

Mycket ska till för att det inte blir Peterson och Jönsson som kör den olympiska lagsprinten i klassisk stil. Nu väntar en vecka sannolikt helt utan tävlingar för båda två.

– Det blir ju att ladda. Lite träning, vila kanske i morgon. Man får försöka konservera formen och ladda upp på nytt, säger Peterson.

Utöver träningen slås tiden ihjäl med bland annat ishockey mellan Sverige och Tjeckien på onsdagskvällen.

– Som det är nu trivs man ju rätt bra i sol och värme och glida runt och träna lite i fina omgivningar. Nu kan man njuta av det här. En vecka känns väldigt kort. Det kommer att gå fort.

För Jönsson har tiden efter sprintdramatiken i mångt och mycket gått åt att bearbeta allt som hände. Först att kroppen tog slut och sedan alla fall som ändå bjöd in honom till en pallplats.

– Det är bara en kollaps av allting, både tankar, mentalt och kropp. Jag hade liksom inget mer att ge. Det är oerhört speciellt, säger Jönsson som ändå räknar med att vara fullt återställd till lagsprinten.

– Det är inget att var orolig för. Jag känner ju inte att formen är dålig.

I lagsprinten hoppas han också få konkurrens av Petter Northug, som han rentav tycker synd om efter norrmannens skrala OS-start.

– Jag unnar verkligen Petter att få åka bra. Han är en stor stjärna. Jag skulle verkligen vilja liksom beskydda Petter. Han förtjänar inte att behandlas hur dåligt som helst. Jag tycker det är jättetrist. Jag vill hellre ha ett OS där Petter är i toppslag, säger Emil Jönsson.