Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spritsmugglare döms till fängelse

Två män och en kvinna greps, kraftigt berusade, i Brunflo med nästan 3 000 liter öl, vin och sprit i lasten. Östersunds tingsrätt dömer nu alla tre till månadslånga fängelsestraff.

I början av oktober stannade polisen en minibuss som visade sig vara fullastad med alkoholhaltiga drycker. Mannen som körde fick göra ett utandningsprov som visade på en alkoholhalt på motsvarande 1,5 promille. Bredvid sig i minibussen hade han sin berusade fru.

Strax efteråt stoppades ytterligare en bil varpå en berusad man greps eftersom han misstänktes höra samman med paret i minibussen. Vid senare förhör visade det sig att han var far till 31-åringen som körde minibussen.

Såväl kvinnan som de två männen har förnekat smugglingen, de hade ingen aningen om den spritfyllda lasten. Kvinnan har sagt att hon skulle shoppa i Norge och hennes man har uppgett att en vän bad honom att köra minibussen och lämna den i Storlien. Den äldre mannen har sagt att han skulle söka jobb i Norge. Men tingsrätten tror inte på deras förklaringar. Alla tre döms för olovlig befattning med smuggelgods. De två männen döms även för grov rattfylla.

Kvinnan ska avtjäna ett fängelsestraff på fyra månader och männen döms båda till åtta månaders fängelse.