Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SRF Östersund

Annons

Synskadades förening i Östersund har haft årsmöte till vilket 18 röstberättigade och 6 stödjande deltog. Ett möte som tyder på att man även här får dra åt svångremmen.

Ett stort minus signaleras i bokslutet trots sparsamhet i vanlig ordning. Största ”tappet” är på drygt 30 000 kronor i minskade bidrag. Främst från kommunen.

I programmet för i år anordnas tisdagsträffar och trivseldagar som tidigare. Däremot torde det dras in en del på utflyktsresorna.

Från bokslutet noterades oförändrat antal röstberättigade, summa 98, medan antal stödjande har minskat från 55 till 46. Här finns alltså plats för många nya som vill vara med och stötta verksamheten.

Under årsmötet hölls parentation för fyra medlemmar som avlidit senaste halvåret.

Georgibelle Fröjse är vald att leda föreningen ytterligare ett år och till hennes hjälp omvaldes nu i styrelsen Gullan Bergvall sekreterare, Gösta Gärdin och Kurt Sjödin. I styrelsen ingår också Astrid Andersson, Åslög Bergvall och Georg Witthoff.

Övriga val: Uno Nicklasson kassaförvaltare, Sven Åke Eliasson, Kerstin Stugvard revisorer.

Studieombud och med i ABF Z: G Fröjse. Ombud till distriktets årsmöte: G Fröjse, A Andersson, G Gärdin, Larry Svensson, Bo Sahlin, A Belstad, S Harbeck.

Årsmötet leddes rutinerat av Alf Josefsson tills det var middag. I ett extra inslag som föregick mötet, orienterade Göran Henriksson om nyheter beträffande sophanteringen där kommunens invånare verkligen fick beröm.

Mer läsning

Annons