Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stabil åkning i Lake Louise

Sexa i fredags, en trettondeplats i lördags och tia under söndagkvällen. VC-tävlingarna i Lake Louise har gett mycket fina resultt för Kajsa Kling.

De tre dagarna i USA har visat att Sveriges bästa fartåkare bor i Åre. Kajsa Kling har svarat för tre tävlingar av yppersta världsklass.

Här är den fina helgen i ett kort koncentrat:

Fredag: Kling slutar sexa i fredagens störtlopp sedan hon haft ledningen vid de två första mellantiderna. Sjätteplaceringen är hennes bästa placering någonsin i skidåkningens formel 1.

Lördag: Återigen störtlopp och återigen är Kajsa Kling bra med. Hon tar en trettondeplats, 63 hundradelar från pallen.

Söndag: Super-G och bakom segrande Lara Gut, Schweiz och comebackande Lindsey Vonn, kör Kling in som tia, 64 hundradelar från Tina Maze, på tredjeplats.

Åkningen i de amerikanska bergen är kanske ändå ingen tillfällighet. Det var precis här som Kajsa Kling fick sitt genombrott i fjol, när hon blev elva och åtta i störtlopp och sedan sjua i super-G.

Svenskans prestation kommer ändå i skymundan för hemmatjejen Lindsey Vonn, som gjorde en strålande comeback efter den långvariga knäskadan.

– Det är helt ofattbart, sade amerikanskan efter att ha vunnit lördagens störtlopp i Lake Louise.

På fredagen gjorde hon den första världscuptävlingen på nästan ett år. Då blev Lindsey Vonn åtta i störtloppet i Lake Louise.

Men hon behövde inte vänta länge på att vara tillbaka överst på prispallen. På lördagen var det nytt störtlopp i Lake Louise – där hon vunnit 14 av sina världscupsegrar – och då var Vonn snabbast av alla och tog första världscupsegern sedan januari 2013.

– Jag har kämpat så hårt för att komma tillbaka till där jag är nu, högst upp på pallen. Det betyder allt för mig, det är helt ofattbart, jublade hon.

– Det är som en drömdag.

Ännu bättre blev det när hon följde upp segern med att bli tvåa i söndagens super-G, precis bakom Lara Gut, Schweiz.

Vonn drog av ett korsband i sitt knä och bröt benet i en krasch i VM i Schladming 2013. Trots en ny skada på träning i november i fjol försökte hon sig på en comeback, men efter bara fyra tävlingar tvingades hon ge upp. Och i stället för OS i Sotji blev det ännu en knäoperation och lång rehabilitering.