Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stabil åkning i Lake Louise

Sexa i fredags, en trettondeplats i lördags och tia under söndagkvällen. VC-tävlingarna i Lake Louise har gett mycket fina resultt för Kajsa Kling.

Annons

De tre dagarna i USA har visat att Sveriges bästa fartåkare bor i Åre. Kajsa Kling har svarat för tre tävlingar av yppersta världsklass.

Här är den fina helgen i ett kort koncentrat:

Fredag: Kling slutar sexa i fredagens störtlopp sedan hon haft ledningen vid de två första mellantiderna. Sjätteplaceringen är hennes bästa placering någonsin i skidåkningens formel 1.

Lördag: Återigen störtlopp och återigen är Kajsa Kling bra med. Hon tar en trettondeplats, 63 hundradelar från pallen.

Söndag: Super-G och bakom segrande Lara Gut, Schweiz och comebackande Lindsey Vonn, kör Kling in som tia, 64 hundradelar från Tina Maze, på tredjeplats.

Åkningen i de amerikanska bergen är kanske ändå ingen tillfällighet. Det var precis här som Kajsa Kling fick sitt genombrott i fjol, när hon blev elva och åtta i störtlopp och sedan sjua i super-G.

Svenskans prestation kommer ändå i skymundan för hemmatjejen Lindsey Vonn, som gjorde en strålande comeback efter den långvariga knäskadan.

– Det är helt ofattbart, sade amerikanskan efter att ha vunnit lördagens störtlopp i Lake Louise.

På fredagen gjorde hon den första världscuptävlingen på nästan ett år. Då blev Lindsey Vonn åtta i störtloppet i Lake Louise.

Men hon behövde inte vänta länge på att vara tillbaka överst på prispallen. På lördagen var det nytt störtlopp i Lake Louise – där hon vunnit 14 av sina världscupsegrar – och då var Vonn snabbast av alla och tog första världscupsegern sedan januari 2013.

– Jag har kämpat så hårt för att komma tillbaka till där jag är nu, högst upp på pallen. Det betyder allt för mig, det är helt ofattbart, jublade hon.

– Det är som en drömdag.

Ännu bättre blev det när hon följde upp segern med att bli tvåa i söndagens super-G, precis bakom Lara Gut, Schweiz.

Vonn drog av ett korsband i sitt knä och bröt benet i en krasch i VM i Schladming 2013. Trots en ny skada på träning i november i fjol försökte hon sig på en comeback, men efter bara fyra tävlingar tvingades hon ge upp. Och i stället för OS i Sotji blev det ännu en knäoperation och lång rehabilitering.