Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Städ- och putsarhelg när värmen kom

Många passade på att röja och städa i helgen. På Återvinningscentralen i Odenskog var det kö hela lördagen när löv, ris och skräp skulle slängas.

Det var kö redan vid Flextronics när Olof Johansson, och Ki Jönsson, Lugnvik kom med en släpvagn lastad med ett stort parti välfyllda papperssäckar.

– Det blir mycket löv när man har många lövträd, men det blir ju fint när det är klart, säger Olof Johansson, som även tänker sig hinna med ytterligare en släpvagnsvända med lite allmänt skräp som ska slängas.

Andra kom med hela lass av rivningsvirke.

– Jag har rivit ett litet uthus från 1920, som stått på tomten och där bara gräsklipparen har stått, säger Sven-Erik Hellström. Det här är andra lasset och jag har ett kvar.

– Lövhögarna har vi kört bort för länge sedan, vi är en effektiv familj, säger Ulrica Hellström och slänger i väg en helmurken träbit i containern.

– Det är tre par skidor som stått och samlat damm i garaget, men nu ska de bort. Nu är det carvingskidor som gäller säger Mattias Holmlund, Ås som har hjälp av sonen Nils, 6 år.

En grön gran från julen åker också med i containern för brännbart.

– Den här granen har stått i en snödriva intill fågelbordet och det är väl därför som är så grön och inte barrar.

– I torsdags jobbade många bara halvdag och många började då att städa och fortsatte med det på första maj, kommenterar miljötekniker Stig Björklund den stora anhopningen av bilar med släp.

– Vi har satt in en extra gubbe i dag och det är otroligt mycket trä som folk kommer hit med. De kommer med hela verandor, och jag har redan fått byta container ett par gånger.

– Trävirket flisas och säljs sedan vidare till Mora tror jag. Jämtkraft vill inte ens betala för frakten till värmeverket i Lugnvik, och det är snålt, säger Stig Björklund, innan han hoppar upp i lasttraktorn för att byta containern för brännbart.