Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Städa upp i Järpen

Riv anslutningen av järnväg från Järpens station till industriområdet och riv gamla hus! Det skulle betyda ett väsentligt inslag till försköning av samhällsbilden.

Järpens villaförening har under senare år bidragit till att försköna strandlinjen mot sjön Liten, snyggt gjort, men mycket återstår.

Industrispåret är en skamfläck för samhället. Det kommer aldrig att återställas. 3–4 miljoner kronor är en uppskattad ombyggnadskostnad.

Det skapar jobb att ta bort räls och ruttnade slipers och samhället får en rejäl uppfräschning. Alla varningsskyltar för spåret är borta, varför då har kvar spåret? Frånsett eventuellt avtal med Järpströmmens kraftverk.

Varför inte rivningsföreläggande på gamla hus i centrala Järpen? Gamla bilvrak ligger kvar på gårdar, stubbar efter nedfallna träd är inte borta, vissa lysstolpar står snett, gamla skyltar på företag som är borta sedan 20 år tillbaka står kvar.

Kverulans? Kan tyckas så, men trevnad i ett samhälle ger gott intryck och just nu är det en del inflyttning till Järpen som ändå är centralort i Åre kommun.

I det sammanhanget har den politiska ledningen ansvar för att bilden av Järpen skapar trivsel för både boende och lockar intresserade att flytta till Järpen. Gör något!

Torsten Lind

Järpen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel