Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stadsdel Norr eller Campus? Vinterpalats eller multiarena?

Ett idrottens Vinterpalats på Campus ser inte ut att bli av, det berättade ÖP i går. När kommunstyrelsen 12 maj ska ta ställning till Multiarena­utredningens slut­rapport är det bara de tre alternativ som ligger i anslutning till Stadsdel Norr som bedöms som möjliga. Läsarna på Op.se kommenterade så här:

Här får Östersund en jättechans till en världsunik anläggning i toppklass för ett ”vrakpris”. Och vad gör man? Tackar nej!

Nu har mitt förtroende för denna kommunledning helt raserats. Väljer man att bygga ännu en b-arena på Stadsdel Norr ännu en gång? Att välja att bor en världsarena till fördel för att bygga Sveriges minsta hockeyarena borde vara tjänstefel. Min röst får de inte nästa val. Däremot kommer de att få en anmälan om tjänstemissbruk eller liknande.

Är denna multiarenautredning ett spel för galleriet?

Det finns en dold agenda som säger att det kommer att bli Stadsdel Norr för denna arena. AnnSofie Andersson har mer eller mindre lovat Daniel Kindberg & Maths O Sundqvist detta.

Med tanke hur litet området på Campus är idag, så är en utbyggnad där omöjlig i framtiden. Dessutom så bör väl en skidtunnel vara mer nyttjandebar om den är kopplad till redan befintlig skidstadion. En riktig arena, med möjligheter till samarrangemang klubbar och föreningar emellan har bara en plats att byggas och utvecklas på – Stadsdel Norr.

kommunens ledning verkar ha vaknat till sans efter alla turer via Björntanden och Stortorget. Man hade nästan förlorat hoppet. Det är solklart att det är Stadsdel Norr som har utvecklingspotentialen. Campus skall bara vara för forskning och elittänkande. Det är en viktig del i den attraktionskraft som Östersund som stad måste bygga på. Stadsdel Norr däremot har den kringpotential som det kan vara svårt att planera för i nuläget men som måste finnas med i en långsiktig utveckling.

att PEAB (som är delägare i Stadsdel Norr och har ”ensamrätt” till projekten där) måste hållas under armarna av Östersunds kommun. Om man bygger på någon annan plats så kanske man måste konkurrensutsätta projektet och då kan det ju bli billigare gubevars ...

ortfarande inte vem de har tänkt ska besöka den stora hockeyarenan. Östersund blir ingen hockey- eller bandystad bara för att det plötsligt finns en arena (tack och lov). Man kommer kunna få en hel rad per person. Att satsa så mycket pengar på detta i nuläget är oansvarigt.