Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stadsdel Norr – profitens högborg

Annons

"Majoren" på stadsdel Norr ska bli verklighet. I en skylift får presumtiva köpare uppleva den fantastiska utsikten över staden, vattnet och fjällen.

Tjusiga broschyrer visar hur de ovanligt stora fönstren kommer att förstärka den härliga känslan av rymd och fantastisk utsikt. Alla lägenheter får snabbt köpare och inflyttning planeras hösten 2015.

Ingen broschyr eller mäklare berättar att det sedan 2008 finns en byggrätt som tillåter byggnation som förvandlar allt det attraktiva till avskärmande, kompakta huskroppar.

De fantastiska möjligheter som Östersund och Stadsdel Norr här kunde erbjuda blir ett vanligt trångt storstadskvarter.

Miljö- och samhällsnämnden liksom Länsmuseet har ifrågasatt byggnation på det centrala parkområdet i anslutning till det gamla kanslihuset.

Att man inte vann gehör hos våra politiska företrädare känns igen som ett av många inslag när det handlar om märkliga kopplingar mellan kommunstyrelsen och Peab.

Peab äger marken som ska säljas och Peab kommer att bygga utifrån den fastställda byggrätten. En byggrätt frampressad av samma ekonomiska muskler som kommit i dagen när det handlar om hela konceptet Stadsdel Norr.

I dag får vi uppleva hur illa våra politiska företrädare har hanterat sin roll i Stadsdel Norr. Med våra företrädares goda minne har ekonomisk vinning förvandlat ett fantastiskt projekt till något av en profitens högborg.

Nu förväntas en opartisk utvärdering där den politiska ledningen tillsammans med de övriga aktörerna får be en bön om att inte allt förtroendekapital har gått upp i rök.

Bertil Paulson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel